Σε ιστορικό ναδίρ το κόστος δανεισμού της Ελλάδας

by MANIFESTO

Στο «καταφύγιο» του κρατικού χρέους, εν μέσω φόβων μήπως η αύξηση των κρουσμάτων οδηγήσει σε δεύτερο lockdown στην Ευρώπη, προστρέχουν οι επενδυτές. Η ισχυρή ζήτηση οδηγεί τις αποδόσεις σε χαμηλά πολλών μηνών.

Κοντά σε ιστορικό ναδίρ παραμένει το κόστος δανεισμού της Ελλάδας στη 10ετία, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επόμενη έξοδο στις κεφαλαιαγορές.

Η απόδοση του 10ετούς κινείται σήμερα στο 0,77%, παραμένοντας τις τελευταίες εβδομάδες σταθερά κάτω από το όριο του 1%. Από τις αρχές του έτους, η απόδοση του 10ετούς έχει υποχωρήσει περισσότερο από 60 μονάδες βάσης. Κοντά σε ιστορικό χαμηλό και η απόδοση του ιταλικού 10ετούς, στο 0,70%.

Στην ευρύτερη Ευρωζώνη, η απόδοση των γερμανικών ομολόγων έκαναν βουτιά σε χαμηλά επτά μηνών, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη εντείνει τις ανησυχίες για την επιβολή πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων, υπονομεύοντας ακόμη περισσότερο τις προοπτικές της Ευρωζώνης για επιστροφή στην ανάκαμψη.

Η Γαλλία επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, ενώ σε κάποιες χώρες της Ευρώπης κλείνουν τα σχολεία, εστιατόρια και νυκτερινά κέντρα, με τις αρχές να βρίσκονται αντιμέτωπες με το εφιαλτικό σενάριο έξαρσης του Covid-19 με την έλευση του χειμώνα.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε περισσότερο από 5 μονάδες βάσης, στο -0,627%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Μαρτίου. Από τις αρχές της εβδομάδας, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά δέκα μονάδες βάσης.

Σε χαμηλά επταμήνου και οι αποδόσεις γαλλικών και βελγικών τίτλων.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα