Σε αδιέξοδο ο Αλέξης Τσίπρας

by MANIFESTO

Επιτέλους το κατάλαβε. Του πήρε αρκετό χρόνο αλλά ο Αλέξης Τσίπρας πλέον κατέχει την κοινή αλήθεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι άτρωτος. Κάτι το γεγονός πως η χώρα είναι παγκόσμιο παράδειγμα στη μάχη κατά του κορωνοϊού, κάτι ότι η οικονομία παρά τις απώλειες άντεξε για να παλέψει άλλη μία μέρα, κάτι πως οι εργαζόμενοι δεν έμειναν χωρίς μοίρα στον ήλιο, πώς να το κάνουμε ο πρωθυπουργός έχει την αποδοχή των Ελλήνων. Και εκείνος φροντίζει να θυμίζει γιατί είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός ακόμα και με σύντομες βόλτες σε τοπικές γειτονιές.

Ξέρει ο Κυριάκο Μητσοτάκης ότι αν σφίξεις δέκα χέρια με ειλικρίνεια, αυτό θα έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Και έσφιξε χέρια στη Θεσσαλονίκη, στο Παγκράτι, στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, στην Καλλιθέα.

Σε αντίθεση ο Αλέξης Τσίπρας έπαιξε το κεφάλι του κορώνα γράμματα και το έχασε στα Σπάτα. Πήγε που λέτε ο πρώην πρωθυπουργός να μιλήσει στους οινοπαραγωγούς. Εκείνους που κατέστρεψε με την αύξηση του ΦΠΑ. Και ζήτησε με εμφατικό τρόπο την μείωσή του. Πάμε πάλι: αυξησε τον ΦΠΑ για να ζητήσει τη μείωσή του! Και η ευγένεια των οινοπαραγωγών δεν τους επέτρεψε να του απαντήσουν κατάλληλα!

Αλλά το πήρε απόφαση. Ότι και να κάνει τον Μητσοτάκη δεν τον ακουμπά. Τουλάχιστον όχι σήμερα, πιθανότατα ούτε τον επόμενο χρόνο. Ας περάσουν τρια –τέσσερα κανονικά χρόνια και να το ξαναδούμε. Οπότε αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική. Θα αφήσει τον πρωθυπουργό και τα στελέχη του θα επιχειρήσουν να πλήξουν άλλους στόχους: τους δημοφιλέστερους και πιο επιτυχημένους υπουργούς. Εκτιμούν πως έτσι θα «σκοτώσουν» τους σωματοφύλακες και θα πλησιάσουν τον κύριο στόχο.

Τι τους διαφεύγει όμως; Πως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βρίσκεται πίσω από τον κάθε επιτυχημένο υπουργό. Γιατί παίρνει την επιτυχία τους και την απογειώνει!

Οπότε; Αδιέξοδο για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα