Σχολεία: Το ευχαριστώ του πρωθυπουργού στον Γιώργο Γεραπετρίτη

by Manifesto

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Κυριακή το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του κορονοϊού και στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε δημόσια τον υπουργό Επικρατείας και στενό του συνεργάτη Γιώργο Γεραπετρίτη και την ΚΕΔΕ για τη συμβολή τους ώστε τη Δευτέρα να είναι όλα στη έτοιμα για να ανοίξουν με ασφάλεια όλα τα σχολεία τη χώρας. 

Συγκεκριμένα ο κύριος Μητσοτάκης τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία. Είναι μία πολιτική που ακολουθούν όλες οι χώρες του κόσμου. Δεν θέλουμε τα παιδιά στο σπίτι, δεν θέλουμε να διαταράσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Αναγνωρίζουμε απόλυτα ότι η τηλεκπαίδευση μπορεί να είναι επικουρική, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει το σχολείο. Όλα θα είναι έτοιμα. Η Ελλάδα εξ όσων γνωρίζω είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα η οποία παρέχει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δωρεάν μάσκες. Δεν ήταν εύκολο να οργανωθεί αυτή η διανομή των μασκών σε όλη την επικράτεια ώστε να είμαστε έτοιμοι αύριο. Θα είμαστε έτοιμοι με τις μάσκες στα σχολεία και θέλω να ευχαρίστησή την ΚΕΔΕ, η οποία έβαλε πλάτη. Ευχαριστώ προσωπικά τον κύριο Γεραπετρίτη ο οποίος έμεινε ξάγρυπνος για να γίνουν όλα σωστά και ταυτόχρονα θα έχουμε και τα παγούρια για τα παιδιά για τα οποία πολλά ειρωνικά σχόλια άκουσα. Πλην όμως αποτελεί μία κίνηση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η οποία στέλνει ένα διπλό μήνυμα στα παιδιά. Ότι πρέπει να προσέχουν πώς πίνει νερό και ότι πηγαίνουμε προς συνήθειες ανακύκλωσης. Θέλω να κάνω μία έκκληση προς όλους. Η χρήση μάσκας είναι το πιο προστατευτικό μέτρο για να μας προστατέψει από ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού. Ξέρω ότι δεν είναι ευχάριστο να τη φοράς για μία ολόκληρη μέρα. Όμως αυτό μας λένε οι ειδικοί και θα ζητήσω πραγματικά από όλους να συμμορφωθούν με αυτές τις υποδείξεις γιατί είναι για το καλό τους. Είναι για το καλό των παιδιών των γονέων αλλά και των παππούδων. Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τον κορονοϊό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τον ιό πίσω στο σπίτι στους γονείς και κυρίως στους παππούδες και τις γιαγιάδες οι οποίοι είναι πιο ευάλωτοι. Αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί υπέδειξαν τη χρήση μάσκας σε όλες τις ηλικίες».

«Έχω δει πολλά μικρά παιδιά τα οποία έχουν δει με σεβασμό τη μάσκα και τη βλέπουν σαν παιχνίδι και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι δίπλα τους και να βοηθήσουν και σε αυτή την προσπάθεια. Ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε τις μάσκες ήταν πολύ απλός. Ήταν πρακτικά αδύνατο να δημιουργήσουμε εντός λίγων λίγων μηνών τόσες πολλές τάξεις και να μοιράσουμε τα παιδιά σε μικρότερα τμήματα, όπως αποφασίστηκε ότι δεν θα ήταν σωστό να επεκτείνουμε τη σχολική μέρα. Θα δημιουργούσε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και ειδικά στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν κάποια κρούσματα. Υπάρχουν όμως πολύ αυστηρά πρωτόκολλα από τον ΕΟΔΥ για το πώς κλείνουν οι τάξεις τμήματα και σχολεία. Υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας όπως η Λέσβος και η Πέλλα όπου τα σχολεία δεν θα ανοίξουν αμέσως και είμαστε προσεκτικοί σε ότι κάνουμε. Υπάρχει μία γενικότερη αντίληψη στην κοινωνία ότι στο δεύτερο κύμα δεν τα πήγαμε τόσο καλά όσο στο πρώτο. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει δεύτερο κύμα παντού σε όλο τον κόσμο και ο πιο σκληρός δείκτης είναι οι θάνατοι κατά εκατομμύριο πληθυσμού και όπως όλα δείχνουν τα έχουμε πάει καλύτερα στο δεύτερο κύμα από ότι στο πρώτο. Είμαστε έτοιμοι σήμερα με πρόσθετους γιατρούς και νοσηλευτές».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα