Σαρηγιάννης για κορωνοϊό: Κοντά στα 700 κρούσματα ημερησίως στο τέλος του έτους

9

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και ειδικός σε μαθηματικά μοντέλα επιδημιολογικής διασποράς, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, παρουσίασε τον αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού ανά εβδομάδα μέχρι το τέλος του έτους  σημειώνοντας ότι στο τέλος του 2020 θα έχουν υποχωρήσει στα 700 κρούσματα ημερησίως.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κ. Σαρηγιάννης επισήμανε επίσης ότι η πτώση των κρουσμάτων είναι αργή και το άνοιγμα της αγοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι πρόωρο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, στις 8 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα έχουν διαμορφωθεί στα 1.475 κρούσματα ανά ημέρα. Στις 15 Δεκεμβρίου η χώρα θα μετρά 1.100 κρούσματα. Στις 22 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα έχουν υποχωρήσει περίπου στα 900 και στο τέλος του χρόνου στα 770 κρούσματα.

«Τα κρούσματα δε συνάδουν με τον στόχο που είχε θέσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας που ήταν τα 500 κρούσματα για να ανοίξει η αγορά. Οι προσομοιώσεις μας δείχνουν ότι αν ανοίξουν τα καταστήματα και δεν τηρηθούν τα μέτρα, 15-20 μέρες μετά θα δούμε μια αναζωπύρωση. Επομένως οποιοδήποτε άνοιγμα θα είναι πρόωρο», υπογράμμισε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr