Σαρδηνία: Γάλλοι τουρίστες πήραν 40 κιλά… άμμου και κινδυνεύουν με φυλάκιση

37
Σαρδηνία: Γάλλοι τουρίστες πήραν 40 κιλά... άμμου και κινδυνεύουν με φυλάκιση tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Ζευγάρι Γάλλων τουριστών, που συνελήφθη με 40 κιλά… άμμου από τη Σαρδηνία στο αυτοκίνητό του, κινδυνεύει με έξι χρόνια φυλάκιση!

Το ζευγάρι υποστηρίζει ότι ήθελε να πάρει την άμμο μαζί του ως… αναμνηστικό και δεν συνειδητοποίησε ότι είχε διαπράξει αξιόποινη πράξη. Η διάσημη λευκή άμμος της Σαρδηνίας θεωρείται δημόσιο αγαθό και απαγορεύεται αυστηρά να την απομακρύνει κάποιος από το νησί.

Επί σειρά ετών οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κλοπή φυσικών περιουσιακών στοιχείων, περιλαμβανομένης της άμμου.

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μεταξύ ενός και έξι ετών για το αδίκημα της κλοπής με την επιβαρυντική περίσταση της κλοπής αγαθού δημόσιας χρήσης.

Βάσει ενός νόμου του 2017, θεωρείται παράνομο το εμπόριο άμμου, βότσαλων και κοχυλιών και συνήθως τιμωρείται με πρόστιμα που φθάνουν και τα 3.000 ευρώ.

Η Αστυνομία ανακάλυψε την άμμο σε 14 πλαστικά μπουκάλια τα οποία είχαν γεμίσει από την παραλία Κία στη νότια Σαρδηνία και είχαν τοποθετήσει στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους. Οι δύο τουρίστες επρόκειτο να επιβιβαστούν σε πορθμείο στο Πόρτο Τόρες με κατεύθυνση της Τουλόν της Γαλλίας.

Το 1994 απαγορεύτηκε η πρόσβαση στη διάσημη «ροζ παραλία» της νήσου Μπουντέλι, βορειοανατολικά της Σαρδηνίας, εξαιτίας της ανησυχίας για το μέλλον της. Οι Αρχές εκφράζουν ανησυχία καθώς πολλοί τόνοι άμμου από τις παραλίες του νησιού εξαφανίζονται κάθε χρόνο.

Τουρίστες, κυρίως Ευρωπαίοι ανάμεσά τους και Ιταλοί, γεμίζουν μπουκάλια με άμμο και στη συνέχεια τα «βγάζουν στο σφυρί» στο διαδίκτυο.

(Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)