Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ καταδίκασαν το Ισραήλ για τα επεισόδια με Παλαιστινίους στο Τέμενος Αλ-Άκσα

by news

Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ -μετά από μια νύχτα ταραχών στην Ιερουσαλήμ- καταδίκασαν σήμερα (8/5) τα σχέδια του Ισραήλ για την έξωση των Παλαιστινίων από τα σπίτια τους, αλλά και την απομάκρυνσή τους από τα εδάφη τους. Τα οποία, διεκδικούν Εβραίοι έποικοι.

Η ισραηλινή αστυνομία χρησιμοποίησε ελαστικές σφαίρες και βομβίδες κρότου κατά νεαρών Παλαιστινίων στο Τέμενος Αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ, χθες το βράδυ.

Τα επεισόδια στο τρίτο ιερότερο σημείο του Ισλάμ και γύρω από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με συνέπεια τον τραυματισμό 205 Παλαιστινίων και 17 Ισραηλινών αστυνομικών, προκλήθηκαν από τη συσσώρευση θυμού, σχετικά με τις προγραμματισμένες εξώσεις, σε βάρος των Παλαιστινίων.

«Η Σαουδική Αραβία απορρίπτει τα σχέδια του Ισραήλ και τα μέτρα για την έξωση δεκάδων Παλαιστινίων από τα σπίτια τους στην Ιερουσαλήμ και την επιβολή ισραηλινής κυριαρχίας σε βάρος τους». Αυτό ανάφερε σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών του βασιλείου. Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο «Al Arabiya» που εξυπηρετεί συμφέροντα του Ριάντ.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) -τα οποία εξομάλυναν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ την προηγούμενη χρονιά- «καταδίκασαν δυναμικά» τις ταραχές και τις ενδεχόμενες εξώσεις. Με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των ΗΑΕ, Χαλίφα αλ-Μαράρ, παροτρύνοντας τις ισραηλινές αρχές να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα