Ρύζι με λουκάνικο από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα υπέροχο και χορταστικό πιάτο με χυλωμένο ρύζι και λουκάνικο, ιδανικό για τον χειμώνα, που θα σερβίρετε σαν κυρίως ή ως ορεκτικό σε οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 χωριάτικα λουκάνικα
1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
1/2 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
½ λίτρο ζωμό κότας
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνετε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τις πιπεριές και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτετε το χωριάτικο λουκάνικο, σοτάρετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά. Σβήνετε με κόκκινο κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνετε το ρύζι, το οποίο θα χυλώσει τέλεια σε αυτή τη συνταγή. Ανακατεύετε να λαδωθεί καλά και να δέσει με τις υπόλοιπες γεύσεις.

Κατόπιν ρίχνετε ζεστό τον ζωμό κότας, τόσο ώστε να καλύψει το φαγητό. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το ρύζι. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν σχηματίσει μια παχύρευστη σαλτσούλα. Λίγο πριν ολοκληρώσετε το μαγείρεμα, ρίχνετε ψιλοκομμένη ντομάτα και μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.