Ρουσφέτια ΣΥΡΙΖΑ: 1.000 άρθρα, 1 συνεδρίαση!

by MANIFESTO

Αποκαλυπτικός για το πως γίνονταν οι δουλίτσες στα 4,5 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Σταύρος Κοντονής. Από τότε που βγήκε από το μαντρί, ο άλλοτε υπουργός του Τσίπρα προσπαθεί να ξεπλύνει τις κυβερνητικές του αμαρτίες και μιλάει. Μιλάει πολύ!

Κυρίως μιλάει για το πως γίνονταν οι δουλειές επί Τσίπρα. Για παράδειγμα η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα. Τι είπε λοιπόν ο κ. Κοντονής;

«Οταν πολύ σημαντικοί Κώδικες, με 1.000 άρθρα, ψηφίζονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, σε μία συνεδρίαση, ε τότε να μη λέμε ότι μας φταίει ο Χρυσοχοΐδης που δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο! Ηταν ντροπιαστική αυτή η διαδικασία που ακολουθήθηκε. Ντροπιαστική. Για να ψηφιστούν οι Κώδικες αυτού του επιπέδου, θα έπρεπε να είχαν γίνει συζητήσεις με τον νομικό κόσμο, να παρουσιαστούν σε νομικές σχολές, να γίνει μία ευρεία συζήτηση. Το ψήφισαν με το κατεπείγον…». Εκ των υστέρων η καταδίκη αλλά κάτι είναι και αυτό.

Και όπως σχολιάζει ο Γιώργος Παπαχρήστος μέσα από τη στήλη του, «το ψήφισαν με το κατεπείγον κυρ Σταύρο μου, γιατί είχαν αναλάβει δεσμεύσεις, και όφειλαν να τις τηρήσουν. Και έχωσαν μέσα ό,τι άθλιο ρουσφέτι ήθελαν. Για να μη λέμε κι ό,τι θέλουμε δηλαδή. Αυτός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση…».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα