Ρόδος: 9χρονο κοριτσάκι λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε φούρνο

56
Pixabay

Ένα κοριτσάκι 9 χρονών λιποθύμησε σε φούρνο στη Ρόδο, όπου περίμενε με τη μητέρα του για να αγοράσουν ψωμί ώστε να ξεγελάσει την πείνα του. Η μητέρα του παιδιού είναι ξενοδοχοϋπάλληλος που έχει μείνει άνεργη λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νησί από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, πρόκειται  για μια από τις πολλές περιπτώσεις ανέχειας που επικρατούν στο νησί της Ρόδου, η οποία είναι άδεια από τουρίστες, με τις περισσότερες εποχιακές επιχειρήσεις να παραμένουν κλειστές.

Η γυναίκα έχει δύο κοριτσάκια εννέα ετών και προσπαθεί να μεγαλώσει μόνη της τα παιδιά της, καθώς πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια. Τη στήριξη της οικογένειας έχει αναλάβει ο  Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Αγία Σοφία», που δια της προέδρου  Σοφίας Μανιά, ενδιαφέρθηκε αμέσως για την περίπτωση της άνεργης γυναίκας, καλύπτοντας τις ανάγκες σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για όσο χρειαστεί. Αυτό που ζητά η μητέρα των δύο κοριτσιών είναι μια εργασία για να μπορέσει να στηρίξει αξιοπρεπώς την οικογένειά της.  Αυτό που επείγει, σύμφωνα με τη Σοφία Μανιά, είναι να βρει εργασία η μητέρα.

Ο Θανάσης Σταμούλης, πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, μιλώντας στο Open, επιβεβαίωσε το συμβάν, κάνοντας λόγο για τραγική κατάσταση στο νησί από την οικονομική ύφεση που έχει επέλθει λόγω των κλειστών τουριστικών επιχειρήσεων που απασχολούν την πλειονότητα των κατοίκων του νησιού. «Η κατάσταση είναι τραγική. Έρχονται άνθρωποι έξω από το εργατικό κέντρο της Ρόδου, για να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους… Μου θυμίζει κατοχή η κατάσταση. Η Ρόδος είναι νεκρή πόλη.Δεν κινείται τίποτα έξω. Ειδικά το βράδυ είναι… νέκρα», είπε.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr