Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

500 γραμμ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

250 γραμμ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο (για ριζότο)

4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

50 γραμμ. σπανάκι baby

½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Προαιρετικά: φλούδες λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160ο C στον αέρα.

Σοτάρετε τα μπούτια κοτόπουλου με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο σε μέτρια ψηλή θερμοκρασία, ώσπου να αρχίσει να καφετίζει. Μπορείτε να κάνετε το σοτάρισμα σε δυο δόσεις.

Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και αφήστε το να ξεκουραστεί.

Θερμάνετε στο ίδιο σκεύος την άλλη κουταλιά λάδι και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε τα ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα για 1 λεπτό.

Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να γίνει διάφανο.

Προσθέστε το ζωμό και το κοτόπουλο που έχετε αφήσει στην άκρη. Ανακατέψτε όλα τα υλικά και φέρτε τα σε βρασμό.

Καλύψτε το τηγάνι και τοποθετήστε το στο φούρνο. Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να είναι τρυφερό το ρύζι.

Στο τέλος προσθέστε το σπανάκι και πασπαλίστε την τριμμένη παρμεζάνα.

Σερβίρετε με τις φλούδες λεμόνι.