Ρευστότητα ζήτησε από τον Μητσοτάκη ο Ζορμπίδης

9

Ένα κράτος φιλικό στο «επιχειρείν» ζήτησε από τον πρωθυπουργό κατά την συνάντησή του με τους παραγωγικούς φορείς ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης. 

Ο πρόεδρος τοτυ ΕΕΘ παίρνοντας τον λόγο σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις του όταν δεν εισπράττει από τη δουλειά του και ζήτησε πάγωμα όλων των υποχρεώσεων (μισθοί υπαλλήλων, εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, φόροι κλπ), μέχρις ότου επανέλθει η κανονικότητα στην Αγορά.
«Φτιάξτε ένα φιλικό προς το «Επιχειρείν» κράτος. Σήμερα το Κράτος είναι ένας μηχανισμός καταπίεσης των επιχειρήσεων».
«Πρέπει να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη, που υποφέρει λόγω της πτώσης του τουρισμού και της ματαίωσης της ΔΕΘ. Πρέπει να πέσει χρήμα στην αγορά.
Γι’ αυτό πρέπει να ακολουθήσετε μία νέα Επιθετική οικονομική πολιτική με Νέο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ΣΔΙΤ στη Θεσσαλονίκη για να τονωθεί η τοπική οικονομική δραστηριότητα με δημόσια έργα» είπε στον πρωθυπουργό ενώ πρότεινε μια σειρά από μεσο-μακροπρόθεσμα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων:

– Δραστική Μείωση όλων των φόρων, τελών και επιβαρύνσεων σε επαγγελματικά ενοίκια, ενέργεια, πρώτες ύλες, Διαδίκτυο και τηλεπικοινωνίες.
– Στήριξη της Απασχόλησης μέσω δραστικής μείωσης του μη μισθολογικού κόστους (κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος, επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, ενίσχυση των προγραμμάτων κατάρτισης mentoring και μαθητείας).
– Γενναίες ρυθμίσεις σε όλα τα χρέη προς το Δημόσιο (Εφορία, Τελωνεία και Ασφαλιστικά ταμεία), με αποπληρωμή σε 120 δόσεις, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση. Ειδικά όσα δημιουργήθηκαν τους μήνες της Καραντίνας.
– Ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος του καταναλωτή, μέσω της μείωσης του ΦΠΑ σε όλα τα αγαθά.
– Μόνιμη μείωση του ενοικίου των επαγγελματικών χώρων με ταυτόχρονη φορολογική ελάφρυνση των ιδιοκτητών.
– Απεμπλοκή των Τραπεζών από την υλοποίηση των μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων, καθώς η εμπειρία δείχνει ότι δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες.
– Αλλαγή νοοτροπίας στο Δημόσιο ώστε να μετατραπεί από μηχανισμός καταπίεσης των επιχειρήσεων σε εργαλείο υποβοήθησης τους. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να εμμένουν στην ουσία και όχι στην τυπολατρία και το γράμμα του νόμου.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr