Ρεκόρ επταετίας στην τηλεθέαση της ΕΡΤ τον Μάιο

by Manifesto

Ποσοστό τηλεθέασης 7% που αποτελεί το υψηλότερο της δημόσιας τηλεόρασης για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, αλλά και ρεκόρ επταετίας για τον μήνα Μάιο, πέτυχε η ΕΡΤ.

Ρόλο στη σημαντική αυτή αύξηση έπαιξε βέβαια η προβολή του διαγωνισμού της Eurovision, όπως και οι μεταδόσεις των τελικών του Champions League και του Europa League. Έχει ωστόσο αυτονόητη σημασία ότι ουδέποτε στο παρελθόν η ΕΡΤ είχε συγκεντρώσει τόσο υψηλό μηνιαίο ποσοστό τηλεθέασης το Μάιο ακόμη και με αυτά τα τηλεοπτικά γεγονότα, ενώ με την εξαίρεση των καλοκαιρινών μηνών και κυρίως αυτών που συνέπιπταν με την μετάδοση των παγκόσμιων πρωταθλημάτων, η ΕΡΤ δεν είχε κατορθώσει εδώ και χρόνια να πετύχει μεσοσταθμικό ποσοστό 7%, στοιχείο που επιβεβαιώνει την δυναμική επιστροφή της δημόσιας τηλεόρασης στα τηλεκοντρόλ των τηλεθεατών.

Μια επιστροφή που επισημαίνεται ότι δεν οφείλεται μόνον στα προγράμματα ψυχαγωγίας και τις νέες σειρές μυθοπλασίας, αλλά πρωτίστως στο ενημερωτικό της πρόγραμμα που επίσης σημείωσε το Μάιο πολύ μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης για τα δεδομένα της δημόσιας τηλεόρασης.

Είναι ενδεικτικό ότι το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων στις 12.00 έκλεισε το Μάιο, όπως γράφει το thetoc.gr, με μεσοσταθμική τηλεθέαση 10,9%, (από 8,8% τον Απρίλιο), το δελτίο στις 15.00 με 10% (από 9,2 τον Απρίλιο) ενώ και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με 7,4% (από 5,8% τον Απρίλιο) που αναλογεί ημερησίως σε 300.000 τηλεθεατές και μάλιστα απέναντι στα ψυχαγωγικά προγράμματα του prime time όλων των ιδιωτικών καναλιών.

Σημειωτέον ότι το 7% τοποθετεί για πρώτη φορά την ΕΡΤ1 πάνω από το OPEN και το Mega που έκλεισαν το μήνα με 6,9% και 6,7%, ενώ προμηνύει ένα πολύ δυναμικό καλοκαίρι καθώς η δημόσια ραδιοτηλεόραση ετοιμάζεται να υποδεχθεί και να μεταδώσει κατ’ αποκλειστικότητα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε όλα της τα κανάλια τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και μάλιστα για πρώτη φορά με μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (HD).

 

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα