Ρατσιστική φραστική επίθεση Αλεξανδρή στους πρόσφυγες: Η απάντηση του Ολυμπιονίκη Νικολαϊδη

49

Ένα μήνυμα κατά των προσφύγων που έχει έντονα ρατσιστικά στοιχεία ανήρτησε στο προφίλ του στο Facebook, ο Αλέκος Αλεξανδρής.

Πιο συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής καταφέρεται εναντίον των προσφύγων με αδιανότητες εκφράσεις, υιοθετώντας ακροδεξιά ρητορική και ύφος, αλλά και fake news του περιθωριακού Τύπου.

Κι όλα αυτά με αφορμή το… μπάρμπεκιου κοντά στις δομές που φιλοξενούν πρόσφυγες, το οποίο μάλιστα φαίνεται πως επικροτεί ο άλλοτε κορυφαίος γκολτζής στην απάνθρωπη ανάρτησή του. Το παραλήρημα του Αλεξανδρή δεν έχει προηγούμενο από δημόσιο πρόσωπο καθώς χρησιμοποιεί άθλιους και χυδαίους χαρακτηρισμούς κατά προσφύγων και μεταναστών, κατά ανθρώπων που ψάχνουν ελπίδα και αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον.

Το σχόλιό του πάντως προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αν και υπήρξαν κι εκείνοι που του απέδωσαν τα εύσημα, και δεκάδες αρνητικά σχόλια. Προφανώς για το λόγο αυτό, έσπευσε να κατεβάσει τη δημοσίευση.

Η απάντηση του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη

Στο ρατσιστικό κρεσέντο του Αλέξου Αλεξανδρή απάντησε μέσω τούιτερ ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής του τάε-κβο-ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

«Με πολύ μεγάλη λύπη διάβασα την δημοσίευση του Αλέκου Αλεξανδρή. Λύπη και στεναχώρια όχι λόγω του ωκεανού ιδεολογιών που μας χωρίζει, αλλά γιατί ένας άνθρωπος του αθλητισμού, έζησε και τελείωσε την καριέρα του χωρίς να μάθει την μεγαλύτερο μάθημα που μπορεί να του προσφέρει: κάτω από τις φανέλες και τα σορτσάκια, κάτω από τις φόρμες και τις αγωνιστικές στολές, είμαστε όλοι διαφορετικοί άνθρωποι που αυτές οι ίδιες οι φανέλες μας κάνουν μια οντότητα», γράφει και συνεχίζει: «Τη μια χρονιά αντίπαλοι, την άλλη συναθλητές, ο αθλητισμός και η μουσική είναι δύο από τις ελάχιστες κοινωνικές δράσεις που δεν χρειάζεται καν να μιλάς την ίδια γλώσσα με τον συνάδελφό σου».

«”ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ” λοιπόν Αλέκο ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι τη ζωή και τις αξίες της, αλλά δεν θα σου πω ότι σε μισώ, ούτε ότι σε σιχαίνομαι. Δεν θα τολμήσω όμως ούτε καν να σου ζητήσω να αλλάξεις απόψεις, θεωρώ ότι έχεις περάσει ένα όριο που δεν υπάρχει επιστροφή. Θα σου ζητήσω όμως μια μεγάλη χάρη: ας είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ανοίγουμε το στόμα μας και επεξεργαζόμαστε παιδικές ψυχές. Αυτές γεννήθηκαν χωρίς να μισούν, ας μην τις ρίξουμε στα σκοτάδια τα δικά μας», σημείωσε ο ολυμπιονίκης.