Ραπανάκια για την όρεξη

542

Το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει πίστα: από την πίστα του άκρατου λαϊκισμού, πέρασε στη πίστα της λάσπης. Η πάλαι ποτέ ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς έχει μεταμορφωθεί το τελευταίο διάστημα σε… κακέκτυπο της “ένδοξης” Αυριανής.

Για να μην μακρηγορούμε, ιδού ένα παράδειγμα το οποίο αλιεύσαμε από τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει λοιπόν ένα “ρεπορτάζ” (ο Θεός κι ο διάολος της δημοσιογραφίας να το κάνει ρεπορτάζ) στις εσωτερικές σελίδες της Αυγής για Καλογρίτσα, GPO και Τάκη Θεοδωρικάκο. Σύμφωνα μάλιστα με τον τίτλο του “ρεπορτάζ” Καλογρίτσας και Θεοδωρικάκος δεν “χώρισαν ποτέ”.
Εντυπωσιακός, αν μη τι άλλο, ο τίτλος και με έντονο άρωμα αυριανισμού. Αν κάποιος μάλιστα δεν διαβάσει ολόκληρο το ρεπορτάζ (χαρά στο κουράγιο τους, πάντως, όσοι το κάνουν…) θα μείνει με την εντύπωση ότι ο υπουργός Θεοδωρικάκος εξακολουθεί να είναι μέτοχος στην εταιρία GPO.

Ωστόσο, λίγο πριν από το τέλος αυτού του συγκλονιστικού “ρεπορτάζ” έρχονται τα αποκαλυπτήρια και μαζί και η αλχημεία της Αυγής. Ο ίδιος συντάκτης γράφει τα εξής:
“Εάν αναζητήσει κανείς σήμερα στο site του ΕΣΡ τη μετοχική σύνθεση της GPO, θα διαπιστώσει ότι παραμένει ακριβώς η ίδια, με μόνη διαφορά την αποχώρηση της Ειρήνης Μαυρίδου (σ.σ.: πρόκειται για τη σύζυγο του κ. Θοεδωρικάκου), με τον Πάτροκλο Κουδούνη να κατέχει πλέον το 40%”.
Αυτό γράφει σήμερα η Αυγή και δεν ντρέπεται! Και ο Θεοδωρικάκος είναι “μαζί” με τον Καλογρίτσα και έχει αποχωρήσει από τη GPO. Πως γίνεται αυτό το “θαύμα” μόνο η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζει.
Στα σοβαρά τώρα.
1. Ο Θεοδωρικάκος όπως προκύπτει από τα στοιχεία και το πόθεν έσχες του έχει αποχωρήσει από την συγκεκριμένη εταιρία το 2016.
2. Η εμμονή της Αυγής για τον πρώην γραμματέα της ΚΝΕ, Τάκη Θεοδωρικάκου, είναι απλά… εμμονική!
3. Είναι παγκοίνως γνωστό ότι στην Αυγή του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να καταπιούν και να χωνέψουν με τίποτα γιατί ο κομμουνιστής στα νιάτα του Θεοδωρικάκος επέλεξε να συμπορευτεί το 2014 με τον κεντροδεξιό Κυριάκο Μητσοτάκη. Την απάντηση φυσικά την έχει δώσει ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών ο οποίος αναφερόμενος σ΄ αυτή συνεργασία έχει πει ότι «από διαφορετικές αφετηρίες συναντηθήκαμε σε έναν χώρο δημιουργικών ιδεών. Ο Κυριάκος υπερβαίνει τα όρια της ΝΔ γιατί απευθύνεται στους ανθρώπους του μέτρου, της λογικής, στους ανθρώπους που θέλουν να πάνε μπροστά τη χώρα». Τόσο απλά, τόσο καθαρά, τόσο κομμουνιστικά.
Τα υπόλοιπα που γράφει η κομματική Αυγή είναι… ραπανάκια για την όρεξη, ή αν προτιμάτε μαρούλια για την όρεξη μιας και είναι γνωστό ότι κάποιοι αρθρογράφοι του κομματικού εντύπου έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα… μαρούλια!
Ο μπαξές

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr