Πυκνώνουν τα δρομολόγια στα ΜΜΜ

16
metro-tomanifesto.gr
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με αυστηρά μέτρα προστασίας για προσωπικό και κοινό, πυκνώνουν τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ειδικά τις ώρες αιχμής στις γραμμές τόσο των λεωφορείων όσο και του Μέτρο. 

 

Στους δρόμους της Αθήνας βγαίνουν περισσότερα από 1.000 οχήματα ενώ στο Μετρό οι χρονοαποστάσεις θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, ιδίως στις ώρες αιχμής. Είχαν φτάσει τα 5 λεπτά μέσα στην εβδομάδα όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Η χρήση μάσκας έχει κριθεί αναγκαία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επιβάτες σε αυτή τη φάση που διανύουμε.

Οι 300 συνολικά «βοηθοί επιβατών» θα παραμείνουν στις θέσεις τους όλο τον Μάιο στους 45 σημαντικότερους σταθμούς ανταπόκρισης Μετρό με λεωφορεία, προκειμένου να υπενθυμίζουν στο επιβατικό κοινό τη χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων. Γίνεται σύσταση όταν η πληρότητα σε συρμούς κι οχήματα υπερβαίνει το 50% οι επιβάτες καλό θα είναι να περιμένουν το επόμενο για να επιβιβαστούν.

Οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν ακόμη πιο εντατικά και πραγματοποιούνται πλέον και σε εξωτερικούς χώρους και σε στάσεις λεωφορείων.

Επιπλέον, έχει ξεκινήσει ήδη να τοποθετείται και προστατευτικό διαχωριστικό μεταξύ του οδηγού και του χώρου επιβατών στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση προστατευτικών διαχωριστικών σε όλα τα οχήματα μέχρι και την επόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως η είσοδος σε λεωφορεία και τρόλεϊ δεν γίνεται από την πόρτα του οδηγού.

Το υπουργείο Μεταφορών έδωσε και στατιστικά στοιχεία για την πρώτη εβδομάδα άρσης των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης και για την εβδομάδα 4 – 8 Μαΐου, σε σχέση με την προηγούμενη σημειώθηκε αύξηση 85,4%, ενώ φαίνεται πως οι επικυρώσεις των εισιτηρίων τις τελευταίες ημέρες σταθεροποιήθηκαν.

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου σε λεωφορεία και τρόλεϊ κινήθηκαν 107.250 επιβάτες και 348.679 σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό και φτάσαμε την Παρασκευή 8 Μαΐου όπου ακυρώθηκαν 123.383 εισιτήρια σε λεωφορεία και τρόλεϊ ενώ στα μέσα σταθερής τροχιάς οι ακυρώσεις των εισιτηρίων άγγιξαν τις 385.613.

Μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη 

Στους δρόμους της πόλης βρίσκονται καθημερινά περί τα 350 οχήματα, ενώ ο ΟΣΕΘ είναι έτοιμος να επιληφθεί ανά πάσα στιγμή οτιδήποτε χρειαστεί παρέμβαση ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΘ, την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν τα έσοδα με το 41% να αφορά προτυπωμένα εισιτήρια, το 29% κάρτες απεριόριστων διαδρομών και το 20% ακυρώσεις εισιτηρίων. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και να ενταθεί την επόμενη εβδομάδα, πλην όμως η επιβατική κίνηση εκτιμάται ότι θα παραμείνει σημαντικά μειωμένη συγκριτικά με την κίνηση πριν την λήψη μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.

Τα πρώτα συμπεράσματα από την έναρξη της επανακυκλοφορίας δείχνουν πως στη μεγάλη του πλειονότητα το επιβατικό κοινό τηρεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σε όλα τα οχήματα γίνονται καθημερινές απολυμάνσεις μετά τη λήξη κάθε βάρδιας, ενώ οδηγοί, ελεγκτές και όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε πόστο τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες του Υπουργείου και του ΟΣΕΘ. Σημειώνεται πως έχει τοποθετηθεί διαχωριστικό για την προστασία των οδηγών σε όλα τα οχήματα, έχουν μπει αντισηπτικά σε ειδικές θέσεις για τους επιβάτες, και οι επιβάτες εισέρχονται και εξέρχονται από τα οχήματα από διαφορετικές πόρτες.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr