Ψεύτης Τσίπρας: Επιχείρησε να "χρεώσει" στη σημερινή κυβέρνηση τα δικά του «έργα»!

386

Αμετανόητος ο Αλέξης Τσίπρας, έφτασε μέχρι τη Βουλή, ανέβηκε στο βήμα και εκτόξευσε τα ψεύδη του χωρίς δείγμα ενοχής, χωρίς αιδώ. Μόνο που τα ψέματά του αποκαλύφθηκαν και εκείνος αποχώρησε με την ουρά στα σκέλια και άλλη μια ήττα στην πλάτη. 

Χειρότερο και από τα ψέματα η απόπειρα να χρεώσει στην σημερινή κυβέρνηση, «έργα» των ημερών του! Για παράδειγμα, την διαγραφή οφειλών από τις τράπεζες μεγάλων δανείων επιχειρηματιών και εφοπλιστών. Μόνο που δεν τα είχε υπολογίσει καλά ο Αλέξης Τσίπρας. Το ψέμα του αποκαλύφθηκε μόλις στο βήμα ανέβηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Μιλήσατε πάλι για τις τράπεζες και αναφερθήκατε, φαντάζομαι μεταφέροντας δημοσιεύματα φιλικών σας εφημερίδων, σε πληροφορίες για ευνοϊκές διαγραφές δανείων εφοπλιστών από τράπεζες. Λοιπόν σας ρωτώ: Πότε έγιναν αυτές οι διαγραφές; Πότε έγιναν; Το ’16, το ’17 και το ’18, αυτό δεν το λέτε, γιατί είστε υποκριτής. Είστε υποκριτής και ψεύδεστε, ακόμα μία φορά. Τότε έγιναν και ήταν το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, του κ. Στουρνάρα, που ανέδειξε αυτές τις πρακτικές. Και μιας και έχετε το θράσος σε αυτή την αίθουσα να μιλάτε για τράπεζες, να επικαλείστε τον πόνο, τον κόπο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, κύριε Τσίπρα το Δεκέμβριο του 2014 η αποτίμηση της συμμετοχής του ΤΧΣ στις συστημικές τράπεζες ήταν 11,62 δισεκατομμύρια, τόσο άξιζαν οι μετοχές του ελληνικού λαού στις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Τον Ιούνιο του 2019 αυτή η αποτίμηση ήταν μόλις 1,42 δισεκατομμύρια. Καταστρέψατε τις τράπεζες με τις πολιτικές σας, με την τρίτη αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση και έρχεστε σήμερα να επιστρέψετε στον τόπο του εγκλήματος και να μιλήσετε για ένα από τα μεγάλα δράματα της δικής σας διακυβέρνησης. Να είστε πιο προσεκτικός, λοιπόν, όταν αναφέρεστε στις τράπεζες» του απάντησε καταχειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr