Προβοκάρει ο Ερντογάν: «Η Τουρκία δικαιούται να παρεμβαίνει στην ανατολική Μεσόγειο»

by athina

Τελειωμό δεν έχουν οι προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διεμήνυσε ξανά ότι «η Τουρκία έχει δικαίωμα σε κάθε σχέδιο παρέμβασης στην ανατολική Μεσόγειο», μετά τη συνάντηση του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη για τα εγκαίνια του αγωγού TurkStream.

«Οι έρευνές μας στην ανατολική Μεσόγειο αποσκοπούν στην προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”», ανέφερε προκλητικά ο «Σουλτάνος», προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να επιβιώσει στην ανατολική Μεσόγειο από διπλωματική, νομική και οικονομική άποψη κάποιο σχέδιο που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία. Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα λόγου επειδή έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο».

Πούτιν και Ερντογάν συναντήθηκαν για περίπου δύο ώρες, χωρίς την παρουσία ΜΜΕ, πριν  εγκαινιάσουν τον αγωγό Turk Stream, με τον οποίο θα μεταφερθεί το ρωσικό αέριο στην Τουρκία και την Ευρώπη.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα