Πρώτο δείγμα θετικό…

126
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis ΣΕΙΣΜΟΣ, ΑΘΗΝΑ, ΜΑΓΟΥΛΑ, ΑΤΤΙΚΗ, ΡΙΧΤΕΡ,ΠΑΡΝΗΘΑ Πρώτο δείγμα θετικό...

Από τα πρώτα λεπτά που ο ισχυρός σεισμός χτύπησε την Αττική η πολιτική ηγεσία έδωσε τις κατευθύνσεις, έθεσε σε ετοιμότητα τον κρατικό μηχανισμό και με συντονισμένες ενέργειες κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση.

Το πρώτο δείγμα της κινητοποίησης της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων επέφερε ηρεμία, η οποία σε συνδυασμό με την ψυχραιμία που επέδειξαν τα Υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη και η συνεχής παρακολούθηση εκ μέρους του πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους υπουργούς και τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, αποδραματοποίησαν το κλίμα φόβου και ανησυχίας που είναι λογικό να επικρατεί μετά από έναν ισχυρό σεισμό.

Ακόμα και το twitter που αναρτήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό της κυβέρνησης επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση δεν πιάστηκε απροετοίμαστη.

Μόλις μια εβδομάδα στην εξουσία και βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο σοβαρά φυσικά φαινόμενα, τα οποία διαχειρίστηκε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αποφεύγοντας να έχει τον κεντρικό ρόλο σε ένα επικοινωνιακό show.

Ανέλαβε τον συντονισμό και άφησε τους αρμόδιους να κάνουν τη δουλειά τους. Το πρώτο δείγμα είναι θετικό και είναι δηλωτικό και της νέας αντίληψης στη διαχείριση κρίσεων.