Πρωταθλητής στη διασπορά fake news ο Τσίπρας

by news

Πρωταθλητής στη διασπορά fake news αναδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας. Από χθες ανέβηκε «επίπεδο» καθώς από ενορχηστρωτής της λάσπης και των fake news έγινε ο φυσικός αυτουργός της διασποράς του ψέματος: Ανήρτησε με τη φωτογραφία του, στον δικό του λογαριασμό στο facebook, ένα αυταπόδεικτα καραμπινάτο ψέμα, ότι δήθεν η Λίνα Μενδώνη τοποθέτησε επιγραφή με το όνομα της στην Ακρόπολη.

Μη διστάζοντας να δυσφημίσει το ίδιο το μνημείο διεθνούς κληρονομιάς. Η επιγραφή, όπως απεδείχθη, είχε ήδη κατασκευαστεί και το όνομα της Λίνας Μενδώνη δεν υπάρχει. Αφορά τη χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση για ανελκυστήρα για ΑμεΑ, κάτι που δεν είχε φροντίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εκθέτοντας τη χώρα.

Ασκώντας την τακτική των fake news σε επίπεδο πρωταθλητισμού, ο Αλέξης Τσίπρας θυμίζουμε ότι ξεκίνησε από το εμβόλιο που δεν είχε ανακαλυφθεί και δεν θα ερχόταν ποτέ, όπως μας έλεγε. Συνέχισε με τα ψέματα ότι η Ευρώπη απορρίπτει το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τα ταξίδια. Προχώρησε με τη λάσπη ότι ο διαγωνισμός για τα self tests έγινε για τη Siemens, για να διατυμπανίζει ότι είναι «άπιαστος στόχος οι 25.000 εμβολιασμοί».

Στην ίδια λογική, διέσπειρε την είδηση ότι θα μεταφερθεί το Μαξίμου σε φαραωνικό έργο στην ΠΥΡΚΑΛ. Όταν, οι του ΣΥΡΙΖΑ, είδαν ότι αυτό δε συμβαίνει, υποστήριξαν ότι επειδή το καταγγείλαμε δε συμβαίνει. Έλεγαν επίσης ότι ο Μητσοτάκης “είναι ντίλερ της Siemens”, ανήμερα 25ης Μαρτίου. Όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν υπάρχει Siemens, έλεγαν ότι επειδή το καταγγείλαμε την αποκλείσατε. Και στην περίπτωση της Μενδώνη, η λογική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι επειδή το αναδείξαμε δεν έβαλε το όνομα της στην επιγραφή.

Είναι προφανής η λογική: Κατηγορώ κάποιον ότι είναι κλέφτης, απαντάει ότι δεν είναι και μετά επανέρχομαι, ισχυριζόμενος ότι αν δεν το έλεγα εγώ, θα είχε κλέψει και θα ήταν κλέφτης.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα