Προανακριτική: Κατασκόπους «βλέπει» τώρα ο Παπαγγελόπουλος

44
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με επίθεση κατά του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, τον οποίο κατηγόρησε για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας, ξεκίνησε τη σημερινή του κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Η δημοσιοποίηση των πληροφοριών που αφορούν σε Έλληνα και ξένο αξιωματούχο συνιστά περίπτωση κατασκοπείας για τον κ. Μιωνή. Διαπράχθηκε κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδος και κάποιοι εδώ μέσα συνήργησαν. Λέει ο κ. Μιωνής ότι μας έχει φλομώσει η Μοσάντ στις πληροφορίες. Και βεβαίως μπορεί. Κοινοποιείται όμως αυτό; Αυτά τα διαβάζουν ξέρετε κι άλλες χώρες, εχθρικές με το Ισραήλ. Για να ξέρουμε ποιοι είναι εγκληματίες σε αυτή τη χώρα και ποιοι είναι οι πατριώτες», είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Κ. Καραγκούνης: Με βάση αυτά που λέει ο κ. Παπαγγελόπουλος, έγινε κατασκοπεία και από τον κ. Μιωνή και από τον κ. Παππά, αφού και οι δύο ήταν στη συνομιλία.
Δ. Παπαγγελόπουλος: Εγώ καταγγέλλω αυτόν που μαγνητοφώνησε τη συνομιλία για κατασκοπεία.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και σήμερα στο ηχητικό ντοκουμέντο που κατατέθηκε στην προανακριτική, χαρακτηρίζοντάς το ως μια ωδή στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης: «Είμαι ο άνθρωπος που δεν υπέκυπτε. Δεν με πλήττει εμένα».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος συνέχισε και με προσωπικές αναφορές, λέγοντας στους βουλευτές ότι «στον τάφο μου να γραφτεί “Ο άνθρωπος που δεν υπέκυψε”».

Πηγή: iefimerida.gr

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr