Προανακριτική: Άτακτη υποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ, «αδειάζει» Πολάκη-Τζανακόπουλο

3411

Είδε κι απόειδε ο ΣΥΡΙΖΑ και αφού δεν έπεισε κανέναν σχετικά με την προανακριτική για τη Novartis άρχισε να «τα γυρνάει», «αδειάζοντας» τους Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο, οι οποίοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από τη χθεσινή (7/11) συνεδρίαση.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής επιτροπής, Σπύρος Λάππας, έστειλε το σήμα για αλλαγή γραμμής πλεύσης, λέγοντας ότι: «Δεν θα τινάξουμε στον αέρα την επιτροπή. Εμείς θέλουμε να εξεταστεί άμεσα ο Φρουζής, τώρα».

«Σας λέω υπεύθυνα και ρητά ότι την Τρίτη (12/11) θα εξεταστεί ο Φρουζής. Το αποδεσμεύω και το αποσυνδέω από το αν θα εμφανιστούν ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος στην επιτροπή. Την Τρίτη (12/11) θα γίνει μία κανονική συνεδρίαση και θα εξεταστεί ο Φρουζής. Αυτό είναι το συμφέρον της κοινωνίας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι «στη χθεσινή (7/11) συνεδρίαση θέσαμε ένα θέμα αναίρεσης της απόφασης (για Τζανακόπουλο, Πολάκη), το οποίο δεν ετέθη στη συζήτηση. Θα το θέσουμε ξανά και αν η επιτροπή επιμείνει σε μη αναίρεση, θα προχωρήσει η επιτροπή κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τινάξουμε στον αέρα την επιτροπή. Εμείς θέλουμε να εξεταστεί άμεσα ο Φρουζής, τώρα».