Πώς το «κύκλωμα» στοχοποιούσε Σαμαρά, Μαρέβα και Παπασταύρου

by athina

Η μεθοδολογία μέσω της οποίας δρούσε το «σύστημα Ρασπούτιν» με προφανείς στόχους και με τις ευλογίες, όπως προκύπτει, της προηγούμενης κυβέρνησης έρχεται κάθε μέρα και περισσότερο στο φως.

Την Τετάρτη το πρωί, μέσω των διαλόγων που έγιναν στην προανακριτική επιτροπή, κατά την κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή, γίνεται ακόμη πιο εμφανές το τρίπτυχο στο οποίο στήθηκε η πολεμική εναντίον προσώπων όπως η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, (… δια του Παπασταύρου), ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο ίδιος ο Σταύρος Παπασταύρου -στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά.

Η μέθοδος “απλή” και σατανική: για αρχή, στοχευμένα, κακόβουλα και συκοφαντικά  δημοσιεύματα. Στη συνέχεια “έπιαναν δουλειά” συγκεκριμένοι εισαγγελικοί λειτουργοί- τρομάρα τους- για να κάνουν δήθεν “έρευνα” με αφετηρία τα εν λόγω δημοσιεύματα… Ένας «κύκλος», δηλαδή, με αρχή, μέση, τέλος και, κυρίως, στόχο την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων.

Το εντυπωσιακό ωστόσο και συνάμα εξοργιστικό είναι ότι παρά το γεγονός ότι όσοι μπήκαν στο στόχαστρο του “συστήματος”, για προφανείς πολιτικούς λόγους και πολιτικής εξόντωσης, είτε έχουν αθωωθεί πανηγυρικά, είτε δεν βρέθηκε ΠΟΤΕ ίχνος αλήθειας των καταγγελομένων, αυτοί συνέχιζαν ακάθεκτοι το “έργο” τους. Μέχρι τώρα. Γιατί από δω και πέρα έρχεται η ώρα της δικαιοσύνης. Της πραγματικής δικαιοσύνης και ουχί της “ελεγχόμενης” από το “κύκλωμα” δικαιοσύνης.

Ο Σάμπυ Μιωνής κατήγγειλε στην προανακριτική “ωμό εκβιασμό” και μάλιστα με “απαίτηση καταβολής ποσού 350.000 ευρώ από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρουσία του τότε υπουργού Επικρατείας  Νίκου Παππά, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου”.

Ειδικότερα, ο Σάμπυ Μιωνής είπε – σύμφωνα πάντα με πηγές της προανακριτικής – ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος του ζήτησε ποσό ύψους 350.000 ευρώ σε συνάντηση που είχαν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, προκειμένου να πληρωθούν τα δικαστικά έξοδα του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη με τον οποίο είχε δικαστική διαμάχη λόγω δημοσιευμάτων που ενέπλεκαν τον επιχειρηματία με τη διαβόητη λίστα Λαγκάρντ. Η συνάντηση φέρεται να έγινε στις 10 Μαρτίου 2016 στο υπουργικό γραφείο του κ. Παππά.

Σημείωσε, δε, ότι ο μηχανισμός Ρασπούτιν λειτούργησε ως «εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον Παπαγγελόπουλο» και μέλη γνωστούς δημοσιογράφους και εκδότες ενώ προανήγγειλε κατάθεση μήνυσης για σύσταση συμμορίας για δωροληψία και εκβιασμό.

Όπως είπε ο Σάμπυ Μιωνής, σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσιεύματα τον στοχοποίησαν ως εμπλεκόμενο στην λίστα Λαγκάρντ, ώστε στην συνέχεια να απαιτήσουν μέσω του κ. Παπαγγελόπουλου χρηματικό ποσό για να διευθετηθούν οι δικαστικές του υποθέσεις.

Κατέθεσε και σχετικό έγγραφο το οποίο παρουσίασε ως εξής: «Οι κκ. Φιλιππακης και Τάρκας για να μου αποδείξουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους δεσμεύτηκαν εγγράφως ότι θα κλείσουν όλες τις ποινικές μου υποθέσεις. Ουσιαστικά μου έλεγαν ότι ελέγχουν τον κ. Παπαγγελόπουλο που ελέγχει τις υποθέσεις. Σας καταθέτω αυτό το έγγραφο. Όλα όσα συνέβησαν σε μένα χρησιμοποιώντας το όνομα Παπασταύρου ήταν οι πράξεις μιας εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τον πλουτισμό αλλά και το πολιτικό όφελος. Αυτό που έγινε από αυτή την εγκληματική οργάνωση ήταν το μεγαλύτερο παραδικαστικό κύκλωμα από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους».

«Η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά. Η εγκληματική οργάνωση του κ. Παπαγγελόπουλου με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ. Το γεγονός οτι ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου κ. Παπασταύρου  ήταν και σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά. Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ένα απίστευτο ψέμα τους. Ο Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ένα παραμύθι με δράκους και ψέματα. Αυτή η ομάδα και ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικούς σκοπούς. Ο Παπαγγελόπουλος θεωρώ ότι από αυτή την σημαία έγινε Υπουργός. Όλη αυτή η υπόθεση ήταν μια κατασκευή. Ο Άγγελος Μεταξάς, συνέταιρός μου, δικαιώθηκε όπως και ο Παπασταύρου. Αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να με εμπλέξουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο κ. Τάρκας πιστεύω ότι είναι εκείνος που με κατήγγειλε στις αμερικανικές αρχές, μετά οι Αμερικάνοι άρχισαν να ρωτούν και τότε βγήκαν τα ψεύτικα πρωτοσέλιδα της «Δημοκρατίας» ότι με ψάχνει το FBI και απίστευτα επίσης δημοσιεύματα που μας παρουσίαζαν ως φοροφυγάδες και λαμόγια. Ξέρετε, τους Εβραίους δεν είναι πρώτη η φορά που τους στοχοποιούν», είπε σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο μάρτυρας.

Ο επιχειρηματίας ρωτήθηκε και για την ύπαρξη ηχητικού υλικού και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Υπάρχει ηχητικό υλικό κύριε Μιωνή; Μπορείτε να αποδείξετε όλα όσα λέτε για τα ραντεβού σας στο Μαξίμου κι άλλου; Θέλω να είστε ξεκάθαρος.

Σ. Μιωνής: Έκανα ό,τι ήταν απαραίτητο για να προστατευτώ. Αν χρειαστεί θα τα προσκομίσω στη δικαιοσύνη. Έχω ό,τι χρειάζεται.

Σ. Μιωνής: Θεωρώ ότι ο Τσίπρας είχε καταλάβει τι γίνεται

Β. Μπιάγκης: Το συμφωνητικό που μας δώσατε ποιος το συνέταξε; Εδώ γράφει στην δεύτερη σελίδα μια σειρά από ενέργειες που γινόντουσαν από δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς περιγράφοντας τες με πολλές λεπτομέρειες. Ποιος έχει την δυνατότητα να δώσει τέτοιες διαβεβαιώσεις;

Σ. Μιωνής: Ήτανε φανερό οτι Φιλιππάκης – Παπαγγελόπουλος είχανε πάρα πολύ στενές σχέσεις.

Β. Μπιάγκης: Με αυτά που γράφονται στο συμφωνητικό είναι σαφές ότι έχουν την δυνατότητα να παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη;

Σ. Μιωνής: Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα παραδικαστικό κύκλωμα. Όλοι καταλαβαίναμε ότι αυτοί που τα δημιούργησαν είχαν τη δυνατότητα να τα πάρουν πίσω. Η αίσθηση μας ήταν ότι το σύστημα Τουλουπάκη-Παπαγγελόπουλου που τα έστησε, το ίδιο σύστημα θα μπορούσε να τα ξεστήσει.

Δ. Μπιαγκης: Είπατε ότι ο Παπασταύρου ήταν πολιτικό εργαλείο επί λέξει για να κερδίσουν πολιτικά οφέλη. Αν ο Παπασταύρου ήταν εργαλείο ο τελικός στόχος ποιος ήταν;

Σ. Μιωνης: Ο Παπασταύρου ήταν το μέσο. Ο τελικός στόχος ήταν ο πολιτικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δ. Μπιαγκης: Ο κ.Παπαγγελοπουλος μιλά σήμερα με δήλωση του για ύπαρξη παράνομης μαγνητοφώνησης συνομιλίας στο Μέγαρο Μαξίμου με δύο Υπουργούς. Υπάρχει τέτοια μαγνητοφώνηση;

Σ. Μιωνης: Έχω στη διάθεσή μου ό,τι χρειάζεται για να αποδείξω όσα λέω μέχρι κεραίας.

Δ. Μπιάγκης: Μιλήσατε για συμμορία με αρχηγό Παπαγγελόπουλο. Θεωρείτε ότι όλο αυτό το πλέγμα να στηθεί από μόνο του;

Σ. Μιωνής: Εκτίμηση θα κάνω. Ο κ.Παπαγγελοπουλος με την γνώση που είχε στα περί των δικαστικών πουλούσε στην κυβέρνηση εκδούλευση ότι ήταν παντοδύναμος σε αυτόν τον τομέα και μπορούσε να τους ελέγξει τη Δικαιοσύνη. Εγώ θεωρώ ότι ο κ. Τσίπρας είχε καταλάβει τι γίνεται. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούσε να το σταματήσει.

Η αντίδραση Παπαγγελόπουλου

Τη συνάντηση Παπαγγελόπουλου – Παππά- Μιωνή, και μάλιστα με παράκληση του ίδιου του Νίκου Παππά, επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι «τον συναντήσαμε με τον κ. Παππά κατόπιν πιέσεων της ισραηλινής κυβέρνησης. Του διευκρινίσαμε ότι στην ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης», όπως ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για όσα του καταλογίζει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

Στη γραπτή δήλωσή του, ο κ. Παπαγγελόπουλος σημειώνει:

«Πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ. Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την Ισραηλινή Κυβέρνηση. Ο κ. Μιωνή μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική.

Επίσης κατηγόρησε τους κ.κ. Βορίδη και Φιλιππάκη ως Ναζί και μέλη διεθνούς ναζιστικής οργάνωσης και ότι για αυτό τον καταδιώκουν. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε. Του διευκρινίσαμε ότι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης.

Για τον κ. Βορίδη του συστήσαμε να απευθυνθεί στη Ν.Δ. Γα τον κ. Φιλιππάκη, τον οποίο εγώ πρόσφατα είχα γνωρίσει, να διευθετήσει συμβιβαστικά τις διαφορές του.

Πριν από 2 χρόνια πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του κ. Παππά μετά από παρακλήσεις πάλι του κ. Μιωνή. Σε αυτήν συμμετείχαν ο κ. Παππάς, εγώ, εκπρόσωπος του κ. Μιωνή, ο κ. Φιλιππάκης και άλλοι.

Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι ο κ. Μιωνής στη συνέχεια, κάποια στιγμή, έλαβε και επιταγή ως εγγύηση για τη διευθέτηση των ιδιωτικών διαφορών του με τον κ. Φιλιππάκη.

Πριν από έναν χρόνο ο κ. Μιωνής κατήγγειλε στις αρχές του Ισραήλ τον κ. Βορίδη για εκβιασμό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς την παραμικρή αναφορά στο πρόσωπό μου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα δημοσιεύματα για τις δραστηριότητες του κ. Μιωνή είχαν υπάρξει τουλάχιστον τρία χρόνια πριν γίνω υπουργός.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή με είχε παρακαλέσει να τους βοηθήσω και ο κ. Σαμαράς σε μια από τις συναντήσεις μας.

Αυτά προς το παρόν για τον δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς, σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει.

Αυτά προς το παρόν.

Στη συνέχεια θα ασχοληθώ επισταμένως για τον ρόλο και τις σχέσεις του κ. Μιωνή με τους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα