Πώς ο Λάππας «χάλασε» το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ

2203
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χαλάστρα στο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Σπύρος Λάππας χωρίς να έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν αυτό ήταν λάθος της στιγμής ή μια πράξη συνείδησης.

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης ήταν ο μόνος που έμεινε για τη συνεδρίαση της προανακριτικής όταν τα υπόλοιπα μέλη, μαζί τους και οι Τζανακόπουλος – Πολάκης συζητούσαν σε άλλο χώρο.

Ο Σπύρος Λάππας είχε πάρει γραμμή να μην συμμετάσχει στις ψηφοφορίες έτσι ώστε να μην νομιμοποιήσει (!) την διαδικασία. Η σκέψη των επαναστατών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως έτσι θα κρατούσαν ανοιχτό το θέμα και θα κατήγγειλαν την επιτροπή για μη σύννομες διαδικασίες.

Μόνο που ο βουλευτής έπραξε – προς έκπληξη όλων- διαφορετικά την κρίσιμη ώρα. Συμμετείχε κανονικά στην ψηφοφορία που έγινε για το αίτημα εξαίρεσης μελών που είχε καταθέσει ο Δημήτρης Τσοβόλας για λογαριασμό του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πτοήθηκαν. Ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Γκιόλας μιλώντας στον ΑΝΤ1 κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ότι λειτουργούν με δυο μέτρα και δυο σταθμά στις αποφάσεις του για τη σύνθεση της Προανακριτικής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έπεσαν οι μάσκες».

Τόνισε δε ότι οι Τζανακόπουλος και Πολάκης, εξακολουθούν να είναι μέλη της Προανακριτικής και όποτε χρειαστεί θα είναι παρόντες στις συνεδριάσεις.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr