Οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο με την αποστολή sms στο 13033 ή κατ’ εξαίρεση με την συμπλήρωση της φόρμας μετακίνησης που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr ή με χειρόγραφη βεβαίωση σύμφωνα με το υπόδειγμα που είναι διαθέσιμο για τους ακόλουθους και μόνο λόγους:

1. Μετακίνηση για λόγους υγείας. Μετάβαση δηλαδή σε φαρμακείο, ή επίσκεψη στο γιατρό, ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία. Σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται sms με κωδικό 1

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. Σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται sms με κωδικό 2.

3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται ηλεκτρονικά ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση της επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης, καθώς και μετάβαση στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. Στο sms χρησιμοποιείται o κωδικός 3.

4. Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη καθώς και για μεταφορά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς την εργασία του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη ή συνοδεία μαθητή από και προς το σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα. Σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται sms με τον κωδικό 4.

5. Μετάβαση σε κηδεία, υπό τους όρους που προβλέπονται από το νόμο, ή για τη μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση, που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας παιδιού και γονέα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Στις περιπτώσεις αυτές στο sms χρησιμοποιείται ο κωδικός 5.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα υπό την προϋπόθεση της τήρησης της αναγκαίας απόστασης του 1,5 μέτρου. Καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση είναι εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. Κωδικός sms 6.