fbpx

“Πόρτα” Ανδρουλάκη σε Τσίπρα: Το ΠΑΣΟΚ λέει “Ναι” στην τροπολογία – μπλόκο σε εγκληματικές οργανώσεις

by Tasos

Μόνος του με τους μικροκομματικούς τακτικισμούς του μένει για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας που εμφανίσθηκε στη Βουλή να επιχειρεί να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε καταψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση προκειμένου να μπεί φραγμός στη δυνατότητα εγκληματικών οργανώσεων να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών φέροντας κομματικούς μανδύες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε πως θα στηρίξει την τροπολογία και θα πεί “Ναί” διότι όπως ανέφερε «προστατεύει τη Δημοκρατία έναντι αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραξε δολοφονίες και προχώρησε σε σειρά πογκρόμ εναντίον πολιτών και μεταναστών»

Συγκεκριμένα, μετά και τη θετική γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής που έκρινε συνταγματική την τροπολογία το ΠΑΣΟΚ προσθέτει τις ψήφους του σε αυτές της κυβερνώσας παράταξης προκειμένου να υπάρξει φραγμός στην εμπλοκή μορφωμάτων στις εκλογικές διαδικασίες και βάσει στο περιθώριο τον ΣΥΡΙΖΑ που επιχείρησε να εκμεταλλευτεί για μικροκομματικούς σκοπούς το θέμα, κλείνοντας όμως παράλληλα και το μάτι σε όσους ενδιαφέρονται να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές με μια δήθεν αντισυστημική λογική.

Μάλιστα σε μια ύστατη προσπάθεια να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε καταψήφιση της κυβερνητικής πλειοψηφία ζήτησε σύγκλιση πάνω στις προτάσεις Αλιβιζάτου, Κοντιάδη και άλλων, οι οποίες, όπως ανέφερε, αποκλείουν τη συμμετοχή στις εκλογές, κόμματος ή συνδυασμού που έχει στα ψηφοδέλτιά του υποψήφιους που έχουν οριστικά καταδικαστεί για πράξεις των άρθρων 187 και 187Α, δηλαδή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Και όχι μόνο. Χαρακτήρισε αντισυνταγματική την τροπολογία την ώρα που γνώριζε πως και η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής γνωμοδοτούσε πως είναι συνταγματική.

Το παίχνιδι που έφτιαξε τον οδήγησε στο περιθώριο παρά το γεγονός πως και ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίσθηκε να αφήνει αιχμές για για τη στάση της κυβερνώσας παράταξης υπενθυμίζοντας όμως και το δόγμα ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το οποίο “δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι”

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

«Το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του βρέθηκε στην πρωτοπορία της εθνικής συμφιλίωσης αλλά και του αγώνα εναντίον των απολογητών του χιτλερισμού. Το 2013, όταν το Κίνημα μας οργάνωνε επικοινωνιακή καμπάνια για να διατρανώσει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και παράλληλα μιλούσε για την ανάγκη προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος έναντι του φαινομένου του νεοναζισμού, άλλες πολιτικές δυνάμεις “ξέπλεναν” το εν λόγω μόρφωμα.

Είτε αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με μια “σοβαρή Χρυσή Αυγή” όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είτε υιοθετώντας στη Βουλή το απαράδεκτο δόγμα εκ μέρους στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι “δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι”, αποκλειστικά και μόνο για να προωθούν τα νομοσχέδια της αρεσκείας τους μαζί με τους Χρυσαυγίτες.

Ήταν μετά από προσωπική μου επιστολή, τον Οκτώβριο του 2020, προς τον αείμνηστο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, που έκλεισαν οριστικά οι πόρτες του Ευρωκοινοβουλίου στον καταδικασθέντα ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγό, παρά την καθυστέρηση, που είχε επιδείξει η τότε Κυβέρνηση. Δυστυχώς όμως, όλα αυτά τα χρόνια, ορισμένοι έκαναν δεύτερες σκέψεις με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις, υπολογίζοντας πάνω απ’ όλα το πολιτικό κόστος. Πιστοί στη λογική “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”. Αυτό εξάλλου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι φτάσαμε να νομοθετήσουμε την τελευταία στιγμή, λίγο πριν τις εκλογές.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει πιστό στις παραδόσεις του να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των θεσμών της. Γι’ αυτό και καταθέσαμε παρατηρήσεις που οδήγησαν στη βελτίωση μιας τροπολογίας που, όπως είχε αρχικά δει το φως της δημοσιότητας, παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα.

Κατόπιν και της θετικής γνωμοδότησης της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής ως προς την συνταγματική αρτιότητα της, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης στηρίζουμε την τροπολογία που προστατεύει τη Δημοκρατία έναντι αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραξε δολοφονίες και προχώρησε σε σειρά πογκρόμ εναντίον πολιτών και μεταναστών»

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα