Πονοκέφαλος για τον Βαρουφάκη: Καταγγελίες και αποχωρήσεις από το ΜέΡΑ25

by news

Με καταγγελίες για οικογενειοκρατία μέσα στο κόμμα, για αδιαφάνεια στην εσωτερική του λειτουργία, αλλά και για λάθος θέσεις σε καίρια ζητήματα, αποχώρησαν από το ΜέΡΑ 25 στελέχη του.

Σε σχετικές ανακοινώσεις τους, πρώην στελέχη του κόμματος του Γιάννη Βαρουφάκη βάζουν στο στόχαστρο και τη συζυγό του, Δανάη, την οποία “μας φόρεσε στο κόμμα”, όπως γράφουν, ενώ κάνουν λόγο για έμμισθες θέσεις που μοιράζονται σε συγγενείς και άλλους προκειμένου να λένε “ναι” στον αρχηγό.

Καταγγέλουν δε το ΜέΡΑ25 για ανεπαρκή κοινοβουλευτική παρουσία, για έλλειψη ενημέρωσης , αδιαφάνεια και σκοταδισμό στην εσωτερική λειτουργία του κόμματος και κατ’ επίφαση δημοκρατία.

Χαρακτηριστικά σε μακροσκελές κείμενο που ανήρτησαν στo Facebook ο υποψήφιος βουλευτής Αριστοτέλης Παναγόπουλος και ο συντονιστής του ΜεΡΑ25 στην Πάτρα Περικλής Φλωρόπουλος καταγγέλλουν τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι «τη δεδομένη στιγμή κρατά ένα κόμμα με μία κατ’επίφαση αμεσοδημοκρατία, που στην πράξη δεν υπάρχει». Καταγγέλλουν σε ότι το ΜεΡΑ25 «πουλά φθηνό λαϊκισμό που μετά βίας θα το βάλει άλλη μία φορά στην βουλή»

“Με λίγα λόγια το ΜέΡΑ25 όχι μόνο δεν πρεσβεύει τις αρχές και τις αξίες του , όχι μόνο δεν τηρεί το καταστατικό του , αλλά δεν έχει ελπίδα να κυβερνήσει . Πουλά λοιπόν φθηνό λαϊκισμό που μετά βίας θα το βάλει άλλη μία φορά στην βουλή . Όλα αυτά τα κάνουν μία σέχτα αριστεριστών και καιροσκόπων ( να μην είμαστε άδικοι , υπάρχουν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού , βουλευτές και στελέχη οι οποίοι είναι τίμιοι και αξιόλογοι )”, σημειώνουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η βουλευτής Βοιωτίας Ράνια Ντάλλη η οποία με ανάρτησή της στο  facebook ενημερώνει για την ηλεκτρονική διεκπαιρέωση της διαγραφής της από το ΜέΡΑ25.

“Λυπάμαι που η προσπάθεια στο νομό δεν είχε συνέχεια, ελλείψει ηθικής στήριξης και οργάνωσης από το κόμμα”, γράφει.  Συμπληρώηνει ότι “ήδη από την προεκλογική περίοδο, βίωσα μεγάλες απογοητεύσεις από υπονομεύσεις και ανοίκειες συμπεριφορές…Εδώ και πολύ καιρό, νιώθω “ξένο σώμα”, χωρίς να με συνδέει τίποτα με τις “οικογένειες” και τις “παρέες” που κυριαρχούν στο κόμμα”.

Σχετικα Αρθρα