Πολιτικός του μέλλοντος ο Μητσοτάκης

by MANIFESTO

Με βουτιές στο παρελθόν και προβλέψεις για το μέλλον κύλησε το Φόρουμ των Δελφών χθες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση του σκωτσέζου ιστορικού Νιλ Φέργκιουσον με τον Μιχάλη Μητσό.

Ο Φέργκιουσον εκτιμά ότι Ρωσία και Τουρκία αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια της ΕΕ, ότι ο νέος Ψυχρός Πόλεμός θα είναι απέναντι στην Κίνα, ότι ο Τραμπ θα είναι ξανά υποψήφιος το 2024 κι ότι στην Ευρώπη πεθαίνουν τα παραδοσιακά σοσιαλδημοκρατικά και χριστιανοδημοκρατικό πολιτικά κόμματα αλλά και οι λαϊκιστές, οπότε ανοίγει χώρος για ένα νέο πολιτικό κέντρο «όπως αυτό που αντιπροσωπεύει ο Μητσοτάκης».

Για τη σύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον μίλησε στην εναρκτήρια ομιλία της στο ίδιο φόρουμ η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοττούλου και όχι τυχαία. Η Επιτροπή θα ξεδιπλώσει τους επόμενους μήνες σειρά δράσεων που αφορούν τις μεγάλες προκλήσεις της χώρας κι ετοιμάζει το δικό της φόρουμ «Η Ελλάδα το 2040» με πολύ ενδιαφέροντες προσκεκλημένους.

Από τον Μικροπολιτικό των Νέων

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα