Πολιτικός πολιτισμός από Άδωνι και πολιτικός κανιβαλισμός από Τζανακόπουλο

by athina

Πολύς… αχός σηκώθηκε για την οικειότητα με την οποία βρέθηκαν να συζητούν Άδωνις Γεωργιάδης και Αλέξης Τσίπρας στο δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τιμήν του προέδρου της Κίνας.

Οι δύο άντρες εμφανώς ευδιάθετοι συνομίλησαν «χαμογελαστά» για αρκετή ώρα, καθώς οι θέσεις τους ήταν σχεδόν δίπλα δίπλα στο τραπέζι, μέχρι που τους «χώρισε» ο Κινέζος προσκεκλημένος που κάθισε ανάμεσά τους.

Δίνοντας μαθήματα πολιτικού πολιτισμού, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στα σχόλια για την εν λόγω συζήτηση λέγοντας χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στον Alpha 98.9: «Μου κάνει εντύπωση η έκταση που έχουν πάρει οι φωτογραφίες. Ήμαστε στο Προεδρικό Μέγαρο μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Σι Τζινπίνγκ και τα έφερε έτσι το πρωτόκολλο να είμαι δίπλα στον Τσίπρα. Τί περιμένατε να πιαστούμε στα χέρια; Να βριστούμε για τον Πολάκη; Να γίνουμε ρεζίλι και στους Κινέζους; Θεωρώ πολύ σωστό που ο κ. Τσίπρας ήταν παρών χθες και είχαμε μια πολιτισμένη και σωστή συμπεριφορά».

«Δεν μεταφέρω τις ιδιωτικές μου συζητήσεις στο ραδιόφωνο, δεν το συνηθίζω», απάντησε σχετικά με το τι συζήτησαν οι δυο τους και συνέχισε «Είχαμε όλοι μια πολιτισμένη συμπεριφορά. Είναι καλό να βλέπουν πως παρά την πολιτική ένταση που διαβάζουν στις εφημερίδες, υπάρχει μια πολιτισμένη ατμόσφαιρα και μια σταθερότητα, κάτι που είναι σημαντικό για τις επενδύσεις που θέλουν να κάνουν».

Σε εντελώς αντίθετο ύφος, όπως άλλωστε συνηθίζει, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος βγήκε να χυδαιολογήσει και  επιτεθεί στον υπουργό Ανάπτυξης, μειώνοντας ακόμη κι αυτό το στιγμιότυπο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Και όταν, στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ, o Νίκος Στραβελάκης του επισήμανε ότι με τα λεγόμενά του «επαναφέρει στην τάξη τον κ. Τσίπρα», κατηγόρησε και τον δημοσιογράφο για… πολιτικό προβοκάτορα.

Δείτε το σχετικό στιγμιότυπο:

 

Σχετικα Αρθρα