Πολάκη ροβόλα τα, τα γίδια και τα πρόβατα…

285
facebook.com

Ακούγοντας τον Παύλο Πολάκη στη βουλή, το ύφος και το λεξιλόγιο, οφείλω να παραδεχθώ ότι πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ επαξίως επιθυμεί να εκφράσει την… όλη κεντροαριστερά. Η εκδίκηση της γυφτιάς και η δικαίωση όσων πήραν τα κουβαδάκια τους από το ΠΑΣΟΚ και πήγαν να παίξουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ομιλία του στη βουλή το βράδυ της Πέμπτης αποτελεί ένα μίνι μανιφέστο για όσους από το ΚΙΝΑΛ λοξοκοιτούν προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς οι παλιοί πασόκοι που έμειναν στη Χαριλάου Τρικούπη ώστε να συμβάλλουν εφόσον υπάρξει ανάγκη στη δημιουργία της μεγάλης κεντροαριστεράς, βρήκαν το νόημα των σοσιαλιστικών αγώνων τους στο πρόσωπο του Πολάκη.

Φυσικά, για όσους δεν κατάλαβαν, ο Πολάκης όση έχει σχέση με την κεντροαριστερά όση σχέση έχει ο καραγκιόζης με το Θέατρο Τέχνης. Απλά ο άνθρωπος είναι ένα τυπικό δείγμα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ενός κατσαπλιά που με την ανοχή της δημοκρατίας προπηλακίζει στο όνομα της δημοκρατίας τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Ειρήσθω εν παρόδω μεταξύ ύβρεων και πτυέλων μάθαμε ότι ο Πολάκης έχει κοινό όραμα με τον Ευκλείδη, με τον οποίο μπορεί να πλακώνεται για τα… παϊδάκια της Αριστεράς, αλλά προκειμένου να μην… πέσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και στα «φουντ»(σε διάλεκτο Πολάκη τα funds) τα έκανε… «κόπυ πάστε» με τον Τσακαλώτο.

Ώρε ροβόλα τα, ροβόλα τα, τα γίδια και τα πρόβατα…

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr