Ποιους θα… κρεμάσει ο Σταϊκούρας

100

Πρώτον και καλύτερο – και θα το κάνει με μεγάλη ικανοποίηση – ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας θα κρεμάσει τον Γιάνη Βαρουφάκη και θα ακολουθήσει με την ίδια ικανοποίηση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπου η λέξη «κρέμασμα» εννοείται η ανάρτηση του πορτρέτου τους στον τοίχο, ως… τρόπαιο, αφού στον 6ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών, εκεί όπου λειτουργεί η αίθουσα συσκέψεων, βρίσκονται στον τοίχο κρεμασμένες οι φωτογραφίες όλων όσοι έχουν χρηματίσει υπουργοί Οικονομικών (με εξαίρεση την περίοδο της χούντας). Ολων θα πείτε; Οχι βεβαίως, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να κρεμάσει κανέναν πρώην «τσάρο» της Δεξιάς, των Σαμαροβενιζέλων και του πάλαι ποτέ ένδοξου ΠαΣοΚ.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο υπουργός Οικονομικών αποφάσισε να «κρεμάσει» με ικανοποίηση τους Βαρουφάκη και Τσακαλώτο, επειδή αφενός όταν του παρέδωσαν το υπουργείο δεν του είπαν τίποτα για το… πλεόνασμα και, δεύτερον, γιατί άφησαν την αίθουσα συσκέψεων σε κακά χάλια. Να σκεφθείτε ότι οι δερμάτινες καρέκλες έχουν φθαρεί τόσο που το δέρμα εξαφανίστηκε απ’ αυτές: «Και όμως, σε αυτές κάθισε ένας… Ρέγκλινγκ» μου εξηγούσε έκπληκτος ένας από το επιτελείο του υπουργού. Η αίθουσα επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καθόλου συντηρηθεί, παρά το γεγονός ότι σε αυτήν στο παρελθόν γίνονταν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα (επί εποχής Στουρνάρα).

Ο κ. Σταϊκούρας έδωσε εντολή στο επιτελείο του (και στις… αμαζόνες του – γιατί έχει και ο κ. Σταϊκούρας όμορφες κοπέλες με μεταπτυχιακά στο γραφείο του) να ετοιμάσουν συνολικά 20 πορτρέτα όλων όσοι έχουν χρηματίσει υπουργοί στο Οικονομικών, έστω και υπηρεσιακοί. Τώρα θα πείτε, είναι τόσοι πολλοί; Ναι, είναι. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε ποιοι παίρνουν σειρά για να τους… κρεμάσει ο κ. Σταϊκούρας: Χουλιαράκης, Χαρδούβελης, Στουρνάρας, Ζανιάς, Σαχινίδης, Βενιζέλος, Γ. Παπακωνσταντίνου, Αλέκος Παπαδόπουλος, Γ. Αγαπητός, Δ. Τσοβόλας, Αντ. Σαμαράς και άλλοι. Οχι, η φωτογραφία του Γιάννου Παπαντωνίου έχει κρεμαστεί. Ετσι τους τοίχους του υπουργείου Οικονομικών θα κοσμούν οι φωτογραφίες δύο πρώην πρωθυπουργών, του Κ. Σημίτη και του Αντ. Σαμαρά.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr