Ποιοι στοχοποιούν τον Θανάση Μαρτίνο;

304

Του χάριζαν γάιδαρο και εκείνος τον κοίταζε στα δόντια λέει ο θυμόσοφος λαός. Και μια ανακοίνωση του Δήμου Παιανίας κάνει τη λαϊκή ρήση επίκαιρη…

Πρωταγωνιστής ο γνωστός εφοπλιστής και διοικητής του Αγίου Όρους Θανάσης Μαρτίνος.

Ο εφοπλιστής είναι γνωστός στους πάντες για την προσφορά του στην κοινωνία με δωρεές ενώ λέγεται πως στηρίζει και δεκάδες οικογένειες οι οποίες βρίσκονται σε ανέχεια. Το γραφείο του είναι πάντα ανοιχτό και δύσκολα θα πει όχι σε λογικά αιτήματα είτε πολιτών είτε αυτοδιοικητών.

Πριν από μερικά χρόνια ένα από τα αιτήματα που δέχθηκε και ανέλαβε να φέρει σε πέρας ήταν η ανέγερση από το μηδέν δημαρχείου για το Δήμο Παιανίας. Όταν έμαθε το κόστος των ενοικίων που καταβάλει ο δήμος συμφώνησε να χρηματοδοτήσει όλο το έργο. Σίγουρα τότε δεν μπορούσε καν να φανταστεί πως μερικά χρόνια αργότερα θα τον κατηγορούσαν κάποιοι για… καθυστερήσεις. Η σχετική ανακοίνωση του δήμου περιγράφει τι έχει συμβεί: «Κανονικά προχωρούν οι διαδικασίες ανέγερσης του νέου Δημαρχείου της πόλης μας το οποίο αποτελεί προσφορά του ευεργέτη του δήμου μας Θανάση Μαρτίνου. Θυμίζεται πως ο κ. Μαρτίνος έχει αναλάβει την μελέτη και κατασκευή του έργου με τον Δήμο Παιανίας να συμβάλλει επικουρικά στην υλοποίηση του. Είναι λοιπόν τουλάχιστον απρέπεια κάποιοι να τον καταγγέλλουν για καθυστερήσεις. Ειδικά καθώς γνωρίζουν πως έργα αυτής της κλίμακας απαιτούν χρόνο για να υλοποιηθούν. Άλλωστε, ως μέλη της προηγούμενης διοίκησης Στάμου, γνωρίζουν πως από την έκδοση της άδειας (12/7/2017) σε επίπεδο κατασκευής δεν είχε γίνει τίποτε με εξαίρεση την τοποθέτηση – από την διοίκηση- πινακίδας για λόγους μόνο προεκλογικής σκοπιμότητας. Η κριτική τους σε κάθε περίπτωση στερείται σοβαρότητας μιας και είναι εκείνοι που πριν έναν χρόνο περίπου (31/5/2019) ομολογούσαν πως η διοίκηση στην οποία συμμετείχαν ήταν «μια κακή παρένθεση» που «πρέπει να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα και να αποτελέσει μια θλιβερή ανάμνηση που όμοιά της δεν θα ξαναυπάρξει στα αυτοδιοικητικά μας πεπραγμένα». Σκληρή αλλά εύστοχη η αυτοκριτική τους».

Διαβάστε περισσότερα: 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr