Για τα ζητήματα βαριάς αμέλειας που επέδειξε η Αττική Οδός απέναντι στους 4.500 πολίτες που εγκλωβίστηκαν για ένα είκοσι και πλέον ώρες στον αυτοκινητόδρομο και το δικαίωμα προσφυγής στα αστικά δικαστήρια για ηθική αποζημίωση μίλησε στην ΕΡΤ η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη.

“Οι εγκλωβισμένοι πολίτες καλούν στα δικηγορικά γραφεία και ρωτούν αν πρέπει να δεχθούν την αποζημίωση των 2.000 ευρώ ή αν θα πρέπει να προσφύγουν. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική”, εξήγησε στην εκπομπή “Συνδέσεις” η κ. Φραγκάκη.

«Μία εταιρεία όπως η Αττική Οδός, που έχει μία καλή νομική εκπροσώπηση, μπορεί να ζητήσει να παραιτηθεί κάποιος από τις αξιώσεις και τις απαιτήσεις που έχει ακόμα και από τις προσφυγές που έχει κάνει στην Ελληνική Δικαιοσύνη προκειμένου να λάβει εξωδικαστικά αυτό το ποσό» ανέφερε η δικηγόρος σχετικά την αποζημίωση των 2.000 ευρώ ανά όχημα.

Μιλώντας για το θέμα που απασχολεί χιλιάδες πολίτες οι οποίοι σκοπεύουν να στραφούν δικαστικά εναντίον της εταιρείας, αξιώνοντας μεγαλύτερη αποζημίωση, πρόσθεσε:

“Αν δεν υπάρχει κάποια τέτοια ρήτρα, τότε ο πολίτης που έχει υποστεί τεράστια ηθική βλάβη – σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουμε μόνο ηθική, αλλά και βλάβη του οχήματος καθώς και σωματικές βλάβες, μπορεί να προσφύγει. Έχω υπόψιν πελάτη μου που έχει σοβαρό πρόβλημα με τον διαβήτη και έμεινε, μαζί με τη γυναίκα του που είναι καρκινοπαθής, 13 ώρες μέσα στο αμάξι χωρίς να έχουνε νερό ούτε μπορούνε να πάρουν τα φάρμακά τους», αποκάλυψε.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, η ηθική βλάβη είναι εύλογη και το Δικαστήριο λαμβάνει ξεχωριστά την κάθε περίπτωση. Αναφορικά με το δικαίωμα των πολιτών να ζητήσουν την αποζημίωση τους και από την Περιφέρεια ή από τη ΔΕΗ, για τις διακοπές ρεύματος, η κ. Φραγκάκη τόνισε ότι υπάρχει σχετική νομολογία και τα δικαστήρια στο παρελθόν έχουν επιδικάσει μεγάλες αποζημιώσεις στους πολίτες.