Ποια κίνηση πρόδωσε τον ψευτογιατρό

by news

Ο άνθρωπος που κατήγγειλε τον μαϊμού- γιατρό μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για το πως τον ανακάλυψαν. 

Πρόκειται για το γιατρό στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, κ. Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος εξήγησε τον τρόπο που μπορεί να συνεργαστεί με την Κλινική ένας γιατρός-εξωτερικός συνεργάτης. Όπως είπε, του ζητούνται συγκεκριμένα έγγραφα, 12 στον αριθμό, μεταξύ των οποίων και το πτυχίο του.

Όταν ο ψευτογιατρός πήγε στην Κλινική για συνεργασία, του ζητήθηκαν τα έγγραφα για τα οποία είπε πως θα προσκομιστούν από τη σύζυγό του σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τελικά, ο ψευτογιατρός δεν τα προσκόμισε και επέστρεψε στην Κλινική μετά από έναν χρόνο.

“Κατά τη διάρκεια μια ξενάγησης που του γινόταν μαζί με μία ομάδα άλλων γιατρών παρατηρήσαμε πως δεν φόρεσε τα γάντια του όπως τα φοράμε όλοι οι γιατροί ενώ στις ιατρικές απαντήσεις έκανε λάθος” είπε ο κ. Παπαγιαννόπουλος και συνέχισε: “Τότε τον καταγγείλαμε μετά 15 ημέρες γιατί θέλαμε να το διασταυρώσουμε”.

Η μητέρα του 16χρονου

Διεστραμμένο και παρανοϊκό εγκληματία χαρακτηρίζει τον ψευτογιατρό η μητέρα του 16χρονου που πέθανε λαμβάνοντας αγωγή που του είχε συστήσει ο 47χρονος απατεώνας

“Για μας το βάρος της απώλειας των παιδιών μας, υπήρξε δυσβάστακτο για τον επιπλέον λόγο πως ο γιατρός, επαναλαμβάνω ο γιατρός τον οποίο εμπιστευτήκαμε και μας έπεισε για πλήρη ίαση , αποδείχθηκε ένας διεστραμμένος και παρανοϊκός εγκληματίας, όχι απλώς απατεώνας. Με τον άνθρωπο αυτόν συναντιόμαστε αποκλειστικά σε ιατρικά κέντρα των Αθηνών, πλάι με άλλους γιατρούς που τον αναγνωρίζουν και μιλάνε με πολύ σπουδαία λόγια για αυτόν. Μαζί διενεργούσαν ενέργειες στο παιδί μας, κάνοντας ενέσεις, κάνοντας αιμοληψίες” αναφέρει η μητέρα.

Ο άνδρας που κατηγορείται για ανθρωποκτονίες κατά συρροή παρουσιαζόταν ως γιατρός με έδρα την Ελβετία και ερχόταν  στην συνεργαζόταν με συγκεκριμένα νοσοκομεία και κλινικές όπου δούλευε ως εξωτερικός συνεργάτης. Εκεί τον συναντούσαν οι γονείς με τα άρρωστα παιδιά τους.

Η μητέρα του 14χρονου

“Μια άλλη συνάντηση έγινε σε ένα άλλο διαγνωστικό κέντρο. Με εξαιρετική ευχέρεια μας οδήγησε σε ένα γραφείο όπου νομίζω εκεί ήταν μια άλλη γιατρός, πιστεύω ότι ήταν γιατρός η κυρία, η οποία βγήκε έξω όταν μπήκε ο κύριο αυτός.  Ήταν ένα εξεταστήριο και έχει το κρεβάτι που εξετάζονται οι ασθενείς και ένα μόνιτορ. Μπαίνει με χαρακτηριστική ευχέρεια στο σύστημα του διαγνωστικού κέντρου και βλέπει τη εξέταση που είχαμε πραγματοποιήσει εκεί” αναφέρει από την πλευρά της κι η μητέρα του 14χρονου νεκρού παιδιού.

Και οι δύο γυναίκες καταγγέλλουν στον ΣΚΑΙ πως ο 47χρονος συνεργαζόταν με δίκτυο γιατρών σε ιατρικά κέντρα και ιδιωτικά ιατρεία.

“Εγώ πήγαινα σε ιατρικά κέντρα, πήγαινα σε γιατρό τον οποίον γνώριζαν και άλλοι γιατροί μέσα σε αυτά τα ιατρικά κέντρα, διενεργούσε πράξεις ιατρικές  όπως ενέσεις μπροστά σε αυτούς τους γιατρούς. Αυτός ο άνθρωπος συνεχώς μας καθησύχαζε ότι όλα πήγαιναν καλά κατά την διάρκεια της θεραπείας, με ιατρικούς όρους και μας εξηγούσε εμπεριστατωμένα την εκτίμησή του” τονίζει η μητέρα του 16χρονου.

Ο 47χρονος που έπαιζε με τον πόνο των θυμάτων του μέχρι την τελευταία τους πνοή, υποσχόταν πλήρη ίαση του καρκίνου και κατάφερνε να πείθει τα θύματα του πως διέθετε φάρμακα που επρόκειτο να βγουν στην αγορά άμεσα και να εγκαταλείψουν θεραπείες που ακολουθούσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έτσι όπως λέει στον ΣΚΑΙ η μητέρα του 16χρονου η κατάσταση του παιδιού της επιδεινώθηκε.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος με μητέρα θύματος όπου η πρώτη τον ενημερώνει πως το παιδί “φεύγει” και εκείνος την καθησυχάζει δίνοντας της ελπίδες για ανάκαμψη και φέρνοντας ως παράδειγμα τον… Σουμάχερ που παρουσίαζε ανάλογη εικόνα 2-4 φορές το μήνα και ανέκαμπτε.

“Έχει ο θεός” δεν διστάζει να πει στη μητέρα.

Σε άλλον διάλογο όπου το παιδί έχει χάσει πια τη μάχη για την ζωή ο ψευτογιατρός τολμά να επικοινωνήσει με τους γονείς, παραινώντας τους να μην παραιτηθούν από την ζωή γιατί μπορεί να έχασαν το παιδί τους αλλά κέρδισαν έναν άγγελο.

Μάλιστα έχει το θράσος να τονίσει πως είναι στο πλευρό της οικογένειας για ό, τι χρειαστεί.

Υποσχόταν πλήρη ίαση από τον καρκίνο με “ειδικά πειραματικά σκευάσματα” και προέτρεπε για διακοπή αγωγής

“Τα παιδιά μας δεν ήταν σε τελικό στάδιο, ήρθαν σε τελικό στάδιο από τις δικές του ενέργειες. Βρεθήκαμε σε ένα κομβικό σημείο που έπρεπε να διαλέξουμε ποια θεραπεία θα ακολουθήσουμε και σε εκείνη τη φάση ακριβώς μιλούσε για πλήρη ίαση, ενώ όταν μιλάμε για καρκίνο κανείς δεν μιλάει για πλήρη ίαση, μιλάει για αναχαίτιση της νόσου” υπογραμμίζει η μητέρα του 16χρονου.

Ο μαιμού γιατρός έπειθε τα θύματά του και κατάφερνε με τα λόγια και τις κινήσεις του να εξανεμίζει κάθε αμφιβολια

“Μια άλλη συνάντηση έγινε σε ένα άλλο διαγνωστικό κέντρο. Με εξαιρετική ευχέρεια μας οδήγησε σε ένα γραφείο όπου νομίζω εκεί ήταν μια άλλη γιατρός, πιστεύω ότι ήταν γιατρός η κυρία, η οποία βγήκε έξω όταν μπήκε ο κύριο αυτός.  Ήταν ένα εξεταστήριο και έχει το κρεββάτι που εξετάζονται οι ασθενείς και ένα μόνιτορ. Μπαίνει με χαρακτηριστική ευχέρεια στο σύστημα του διαγνωστικού κέντρου και βλέπει τη εξέταση που είχαμε πραγματοποιήσει εκεί” καταγγέλλει η μητέρα.

Οι οικογένειες των θυμάτων ευχαριστούν τους αστυνομικούς του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων που εξιχνίασαν την υπόθεση και ζητούν από την πολιτεία να δημιουργήσει δικλείδες ασφαλείας για την αποτροπή δράσης παρόμοιων απατεώνων στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ώρες έχουν γίνει άλλες 6 καταγγελίες από άτομα που φαίνεται πως εξαπατήθηκαν από τον 47χρονο.

 

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα