Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

by news

Στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των συντακτών.

Για τους πιθανούς συνωστισμούς την Ανάσταση γύρω από τους Ναούς και πως θα το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε πως «δίνουμε ορατότητα και προοπτική» και πως η κοινωνία έχει εύλογη κόπωση. «Ζητάμε τη συμμετοχή όλων των πολιτών. Δεν είναι δυνατόν να είναι ένας αστυνομικός πάνω από το κεφάλι κάθε πολίτη», συμπλήρωσε ενώ δήλωσε πως τα ωράρια των λειτουργιών θα είναι κοντά σε αυτά που ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος και πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, η Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε ότι  τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία είναι ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, ενώ για τους ιερείς, τους νεωκόρους, τους ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test.

Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα θα γίνει εκτός του ναού.

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα αρχίζει από τις 10 το βράδυ, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 11 το βράδυ.

Την Κυριακή του Πάσχα, θα υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα