Πλακιωτάκης: Στα νησιά οι εργαζόμενοι στην εστίαση πριν την 1η Ιουνίου

15
Pixabay

Μπορεί να ξέρουμε ότι για τη μετακίνηση σε άλλους νομούς με αυτοκίνητο θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι 18 Μάη, όμως για τις μετακινήσεις στα νησιά, η εικόνα είναι ακόμα ασαφής, με το μόνο σίγουρο ότι φέτος δεν αναμένονται γεμάτα πλοία όπως άλλες χρονιές.

Στο γεγονός ότι η απαγόρευση μετάβασης στα νησιά εξασφάλισε ότι στα περισσότερα εξ αυτών δεν υπάρχει κανένα κρούσμα, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο υπουργός επανέλαβε ότι αυτήν τη στιγμή μπορούν να μεταβούν στα νησιά μόνιμοι κάτοικοι, ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, στρατιωτικό προσωπικό, προσωπικό δημοσίων έργων και έκτακτο προσωπικό.

Στη συνέχεια και σε πρώτη φάση, εφόσον ανοίγει η εστίαση την 1η Ιουνίου, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά οι εργαζόμενοι στην εστίαση και τα συνεργεία επισκευών τους. «Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και οι ιδιοκτήτες ακινήτων», συμπλήρωσε.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης εξήγησε ότι η μετακίνηση με τα πλοία, θα περιλαμβάνει μέτρα προστασίας τόσο για το προσωπικό, όσο και για τους επιβάτες, σημειώνοντας ότι, τα πλοία θα ταξιδεύουν με το 50% της δυναμικότητάς τους, το 55% στην περίπτωση που έχουν καμπίνες. Εξήγησε δε ότι, η καμπίνα θα διατίθεται μόνο σε έναν επιβάτη και όταν κατεβαίνει από το πλοίο, πριν από το τερματικό λιμάνι, δε θα χρησιμοποιείται ξανά.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως είναι «ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τον εσωτερικό τουρισμό» και έκανε γνωστό ότι, στα μέτρα που εξετάζονται συμπεριλαμβάνεται και ο κοινωνικός τουρισμός.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr