Πέτσας: Με την πρόταση μομφής αναδείχθηκε η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ

37

Σε μπούμερανγκ κατά του Αλέξη Τσίπρα μετατράπηκε η πρόταση μομφής ενώ παράλληλα έδωσε την ευκαιρία να προβληθεί το κυβερνητικό έργο. Αυτό επεσήμανε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «εμείς σε διάστημα 16 μηνών μειώσαμε 18 φόρους ή ρυθμίσαμε φορολογικές υποχρεώσεις, ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε ή αύξησε 29 φόρους.

Ψηφίσαμε 115 νομοσχέδια από τα οποία τα 12 αφορούν σε κύριες διαρθρωτικές αλλαγές, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν αντιμεταρρυθμίσεις, όπως στην Παιδεία.

Εξαλείψαμε το μεγαλύτερο από τα ελλείμματα. Το έλλειμμα εμπιστοσύνης.

Και με την αυξημένη αξιοπιστία της πατρίδας μας σε διεθνές επίπεδο, βελτιώσαμε το επενδυτικό περιβάλλον. Αποτέλεσμα; Παρά την παγκόσμια κρίση που προκαλεί η πανδημία, σήμερα στη χώρα μας να υλοποιούνται 43 στρατηγικές επενδύσεις ύψους 13,4 δισεκατομμυρίων, με κορυφαία την επένδυση της Microsoft. Αλλά και να δανειζόμαστε με τα ιστορικά χαμηλότερα επιτόκια. Γεγονός που μας επέτρεψε να αντλήσουμε 16 δισεκατομμύρια και να μπορούμε να στηρίξουμε την κοινωνία απλώνοντας ένα ευρύ δίχτυ προστασίας το οποίο στο τέλος του χρόνου θα φτάσει τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ».

Συμπλήρωσε πως «στην ίδια συζήτηση αναδείχθηκε η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι η δική του Κυβέρνηση που προχώρησε στην κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, την πραγματοποίηση περισσότερων από 25.000 πλειστηριασμών και τη θέσπιση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την καθιέρωση αυτόφωρης διαδικασίας κατά των διαμαρτυρόμενων».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη «δεύτερη ευκαιρία», τόνισε πως «είναι σημαντικό το γεγονός ότι πράγματι παρέχει μια δεύτερη ευκαιρία εκεί που υπήρχε μια «οιονεί οικονομική φυλακή».

Διότι – όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός – υπάρχει και σήμερα «ατομική χρεοκοπία» η οποία είναι ουσιαστικά αιώνια, διαρκεί δεκαετίες ολόκληρες, ακινητοποιεί γενιές ολόκληρες, μεταφέρει βάρη σε παιδιά και σε εγγόνια. Αυτή η μάστιγα με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα τώρα τελειώνει.

Μετατρέπουμε το τέλος σε μία νέα αρχή και δίνουμε πραγματικά μία δυνατότητα, μέσα από αυτήν τη διαδικασία, να διαγραφούν χρέη προς το Δημόσιο και προς τις τράπεζες.

Στην ίδια συζήτηση καταδείχθηκε, ταυτόχρονα, η αδυναμία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να συλλάβει και να προσφέρει πειστικές απαντήσεις στις μεγάλες εξωγενείς προκλήσεις – τις τουρκικές αυθαιρεσίες και το νέο κύμα του κορωνοϊού – που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας.

Και η απόδειξη για αυτό ήταν ότι ο κ. Τσίπρας προχώρησε στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών σε μια μέρα που κυριαρχούσε η ανάγκη για πατριωτική συσπείρωση, πολιτική ενότητα και κοινωνική αλληλεγγύη».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr