Αθώο για τον βιασμό γυναίκας συναδέλφου του ,το 2008, έκρινε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον Πέτρος Φιλιππίδη. Το δικαστήριο , ωστόσο , μετά από μαραθώνια διάσκεψη με ομόφωνη απόφαση του κήρυξε ένοχο τον ηθοποιό για τις δύο απόπειρες βιασμού για τις οποίες είναι κατηγορούμενος .

Ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουσε ψύχραιμος την ετυμηγορία των δικαστών η οποία ανακοινώθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο και δημοσιογράφους δικαστική αίθουσα με παρούσες τις καταγγελλουσες αλλά και ηθοποιούς μεταξύ των οποίων η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους .
Στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη η σύζυγος , ο γιος του αλλά και άλλα συγγενικά τους πρόσωπα που τον στηρίζουν από την πρώτη στιγμή .

Εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση της έδρας για τις ποινές.

Το χρονικό των καταγγελιών

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορήθηκε ότι βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και ότι αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014.

Οι πράξεις του 2008 και του 2010 σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να είχαν τελεστεί μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ η περίπτωση του 2014 φέρεται σύμφωνα με την καταγγελία να είχε γίνει μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι Εισαγγελέας έκρινε αξιόπιστες και τεκμηριωμένες τις μαρτυρίες των άλλων δύο γυναικών ζητώντας να κριθεί ένοχος για αυτές τις υποθέσεις ο Πέτρος Φιλιππίδης. Η Εισαγγελέας τόνισε ότι οι δύο γυναίκες την έπεισαν πως όσα κατέθεσαν είναι η αλήθεια για όσα βίωσαν.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας θέλησε να δώσει απάντηση και για την κριτική ως προς τον χρόνο που επέλεξαν οι τρεις ηθοποιοί να καταγγείλουν τον κατηγορούμενο.

«Ποιος θα πει στο θύμα πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσει; Στο “γιατί τώρα;” λοιπόν η απάντηση είναι πως γιατί τώρα ένιωσαν έτοιμες! Γιατί τώρα ένιωσαν δυνατές» είπε κατά την αγόρευσή της ενώ για τον Πέτρο Φιλιππίδη είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι «Καταχράστηκε την ισχυρή του θέση, ενεργώντας με έπαρση, έχοντας εξουσιαστική συμπεριφορά, συμπεριφερόταν σαν κακομαθημένο παιδί που δεν μπορούσε να ακούσει όχι. Και όταν άκουγε το όχι γινόταν αγρίμι. Το όχι το άκουγε σαν ναι..».

Το «σύνδρομο του εξουσιαστή»
Στην πολύωρη αγόρευσή της η Εισαγγελέας σκιαγράφησε το προφίλ του κατηγορούμενου ηθοποιού, σημειώνοντας ότι είχε το «σύνδρομο του εξουσιαστή». Μεταξύ άλλων είχε τονίσει: «Καταχράστηκε την ισχυρή του θέση, ο κατηγορούμενος ενεργώντας με έπαρση, έχοντας εξουσιαστική συμπεριφορά, συμπεριφερόταν σαν κακομαθημένο παιδί, που δεν μπορούσε να ακούσει όχι. Και όταν άκουγε το όχι γινόταν αγρίμι. Το όχι το άκουγε σαν ναι. Δεν μπορούσε να δεχθεί ότι νέες ηθοποιοί του λένε όχι. Είχε το σύνδρομο του εξουσιαστή. Βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του νόμιζε μπορούσε να έχει ό,τι ήθελε, όποια ήθελε. Μας είπε ότι δεν είχε λόγο να βιάσει. Αναρωτιέμαι, χρειάζεται λόγος; Ο βιαστής σκέφτεται, έχω το δικαίωμα να κυριαρχώ επί του άλλου ατόμου».

Οι ηθοποιοί που κατέθεσαν ως μάρτυρες
Η δίκη ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022. Δύο από τις τρεις καταγγέλλουσες κατέθεσαν στο δικαστήριο κεκλεισμένων των θυρών, ενώ από το βήμα του μάρτυρα πέρασαν πολλοί ηθοποιοί, όπως η Κάτια Δανδουλάκη, ο Τάσος Χαλκιάς, η Ζέτα Μακρυπούλια, η Εβελίνα Παπούλια, η Θάλεια Ματίκα, η Αλίνα Κωτσοβούλου, η Ράνια Σχίζα και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και μέχρι πρότινος στενός φίλος του Πέτρου Φιλιππίδη, Σπύρος Μπιμπίλας.