Πέταξε το γάντι ο Κυριάκος

559
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΙΤΟΥΑντιπολίτευση τρόλλ;

Όποιος παρακολουθεί την προεκλογική πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ίσως εντυπωσιάζεται από την βεβαιότητα που τον διακατέχει, ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας, εκτός βέβαια του κυβερνητικού προγράμματος το οποίο αυτονοήτως πρέπει να διαθέτει μια πλειοψηφούσα παράταξη, είναι και ζήτημα χειρισμών και αποφασιστικότητας.

ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΙΤΟΥ

Προφανώς η προηγούμενη κυβερνητική του εμπειρία σε μνημονιακούς χρόνους, τον έχει καταστήσει σοφότερο και περισσότερο ώριμο, στην αποφυγή των χρονοκαθυστερήσεων που αποτελούν διαχρονική παθογένεια σε αυτόν τον τόπο, όσον αφορά στην υλοποίηση πολιτικών.
-Με δεδομένο το κλίμα που καθιστά αναγκαιότητα τις επενδύσεις και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της χώρας για να ξεκολλήσει από τον πάτο του μνημονιακού βαρελιού,
-Με την πλειοψηφία της ΝΔ να δείχνει ότι μάλλον ξεπερνά τα όρια της αυτοδυναμίας με βάση τις καταγραφές των τάσεων του εκλογικού σώματος, η επόμενη κυβέρνηση δύο μείζονα ζητήματα έχει να αντιμετωπίσει: την πολυνομία και την κακομαθημένη κρατικοδίαιατη διαπλοκή…
Να υποθέσουμε, ότι η επόμενη κυβέρνηση θα έρθει προετοιμασμένη και θα νομοθετήσει με fast track διαδικασίες, δίνοντας από την πρώτη στιγμή δείγμα γραφής.
Με την κακομαθημένη κρατικοδίαιτη διαπλοκή τι γίνεται;
Για όλους εκείνους που είτε σφυρίζουν αδιάφορα, είτε παριστάνουν τους τιμητές παρελθόντων ετών , να υπενθυμίσουμε ότι η διαπλοκή, ουδόλως τραυματίστηκε κατά την διάρκεια των μνημονίων, κυρίως κατά την διάρκεια της αριστεροακροδεξιάς πενταετούς διακυβέρνησης.
Αντίθετα, συντηρήθηκε, εξυπηρετήθηκε και κακόμαθε παρά πολύ , από τις εύκολες, πρόθυμες, γενναιόδωρες διευθετήσεις των.. «καλών και αγαθών» κυβερνώντων.
Το τελευταίο δείγμα το είδαμε σε πανελλήνια προβολή στην εκπνοή του κυβερνητικού βίου του αριστεροακροδεξιού εσμού, όταν λειτούργησε η Βουλή θεωρητικά για να διορίσει συγγενείς και κομματικό στρατό. Αυτό ήταν το τυράκι στην φάκα. Λειτούργησε, για να διαγραφούν υπέρογκα πρόστιμα σε φίλους επιχειρηματίες, και να νομοθετηθεί η υποχρέωση του κράτους για άμεση εκτέλεση εντός δεκαημέρου!!!
Ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό κράτος, όπως το παρουσιάζει στο κυβερνητικό της πρόγραμμα η Ν.Δ, είναι προφανές ότι θα έχει θεσμικά ρυθμισμένες σχέσεις με την κάθε μορφής επιχειρηματικότητα και τους φορείς της. Αυτό ο Πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το έχει καταστήσει σαφές από την πρώτη στιγμή και αφορά όλο το πλέγμα των σχέσεων.
Κατά συνέπεια όσοι τον άκουσαν στην Πάτρα να ξεκαθαρίζει ότι η άμεση προτεραιότητά του είναι η εκκίνηση του Ελληνικού που έχει βαλτώσει προσχηματικά τα ατελείωτα μνημονιακά χρόνια, θα πρέπει να αντιλήφθηκαν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για παιχνίδια, πείσματα και γινάτια.
Αν νομίζετε ότι οι προειδοποιήσεις αφορούν στο ΚΑΣ η τίποτε ομάδες γραφικών για την προστασία κορμοράνων, κάνετε λάθος. Σε «γυπαετούς» άλλους είδους απευθύνεται η προειδοποίηση, οι οποίοι μέχρι την τελευταία στιγμή βυσσοδομούν προκειμένου να αποτρέψουν η να αναχαιτίσουν μια ευρεία πλειοψηφία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στις επικείμενες κάλπες. Είναι οι ίδιοι και για το ίδιο θέμα, που απέτρεψαν στο παρασκήνιο, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015. Είναι οι ίδιοι που στήριξαν με ενάργεια το μνημονιακό αλυσόδεμα της χώρας μέχρι το 2060, ενισχύοντας με νύχια και δόντια το «καλό παιδί Αλέξη»…
Η κλεψύδρα δείχνει να αδειάζει, κόντρα σε σχέδια και επιθυμίες. Από την Πάτρα ο Μητσοτάκης πάντως έδειξε ότι πετάει το γάντι, δηλώνοντας αποφασισμένος να προχωρήσει. Τώρα η μπάλα είναι στα πόδια του. Μένει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός, πόσο μεγάλη θα είναι η ευκαιρία που θα του δώσει, να σουτάρει…