Πελώνη για κυρώσεις: Η Ευρώπη “καράβι που κινείται δύσκολα”

by news

Στη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής που αρχίζει αυτή την ώρα και θα συζητηθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο περιμένουμε μια ισχυρή επαναβεβαίωση των συμπερασμάτων του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβούλιου και ένα ξεκάθαρο μήνυμα που θα αφορά και τις νέες τουρκικές προκλήσεις με το Ορούτς Ρέις, επισήμανε στον ΣΚΑΪ η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο κυρώσεων ανέφερε ότι η ΕΕ «δεν κινείται από την μια μέρα στην άλλη, είναι ένα καράβι που στρίβει ή κινείται δύσκολα».

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι υπάρχει το εργαλείο των κυρώσεων που πρέπει να χρησιμοποιείται οπού κρίνεται σκόπιμο, αλλά υπάρχει και ένα χρονοδιάγραμμα, με κάποια κράτη μέλη που μπορεί να θεωρούν ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος.

Πάντως όπως σημείωσε η Αριστοτελία Πελώνη, «είναι σαφές σε όλους ότι πρέπει να μπουν κάποια όρια στην τούρκικη προκλητικότητα».

Στο μεταξύ, προσρχόμενο στη Σύνοδο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ σημείωσε ότι «με μεγάλη βεβαιότητα πολλές αντιπροσωπείες θα φέρουν το θέμα της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις τελευταίες εξελίξεις».

 

Σχετικα Αρθρα