Είναι εύκολο, γρήγορο και αρέσει σε όλους. Στη συγκεκριμένη του εκδοχή, τη «διαφορά» κάνουν η άψητη βάση αλλά και  τα χοντροσπασμένα κομμάτια μπισκότων με σοκολάτα και βρώμη, τα οποία «δένουν» υπέροχα με τη γεύση του βύσσινού που ούτως ή άλλως κυριαρχεί στο γλυκό.

Για τη βάση

250 γραμ. μπισκότα digestive

100 γραμ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

250 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

100 γραμ. ζάχαρη άχνη

300 γραμ. τυρί κρέμα

1 λεμόνι (ξύσμα)

Για τη σάλτσα βύσσινο

1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο

1½ κ.σ. κορν φλάουρ

Για το τελείωμα

1/2 πακέτο μπισκότα σοκολάτας με βρώμη, χοντροσπασμένα

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι  να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί η βάση του.

Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει). Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Στραγγίζουμε τα βύσσινα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό από το βύσσινο με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντάς το συνέχεια με σύρμα το αφήνουμε να δέσει για 2΄-3΄. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Την απλώνουμε στο παγωμένο τσιζκέικ. Προσθετουμε τα χοντροσπασμένα μπισκότα σοκολάτας με βρώμη.

Παγώνουμε στο ψυγείο περίπου 30΄ και σερβίρουμε.!

(Πηγή και φωτογραφία tastyday.gr)