Πατούλης κατά Σγουρού: Κρύβεσαι και ξεχνάς πως ήσουν περιφερειάρχης

45
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΠατούλης: Έτσι θα έρθουν οι επενδύσεις στην Αττική

Απάντηση στον Γιάννη Σγουρό απέστειλε, με ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνοντάς του ότι «ξεχνά» ότι διοίκησε για πολλά χρόνια την Αττική ως νομάρχης και περιφερειάρχης κι έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τα σημερινά αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί στο Λεκανοπέδιο, στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο κ. Πατούλης σημειώνει ότι στη διάρκεια της θητείας του κ. Σγουρού «δεν προχώρησε καθόλου η ανακύκλωση και τα διαφορετικά ρεύματα συλλογής, όπως γινόταν ήδη σε άλλες Περιφέρειες της Ευρώπης».

Ο περιφερειάρχης ρωτά τον κ. Σγουρό, γιατί «κρύφθηκε» από την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και αποχώρησε όταν συζητήθηκε το θέμα του Γραμματικού και «για ποιο λόγο διαστρεβλώνει τις δηλώσεις της Διοίκησης της Περιφέρειας, ότι θα εξετάσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τις ενστάσεις που εξέφρασε για το Γραμματικό ο Δήμος Μαραθώνα».

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει ο κ. Πατούλης, «η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής “δίνει λογαριασμό” για τις πράξεις και αποφάσεις της μόνον στους πολίτες κι όχι στα κόμματα».

Νωρίτερα, ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός με ανακοίνωση του κατηγόρησε τη διοίκηση του κ. Πατούλη ότι «επαναλαμβάνει τα τραγικά λάθη της Δούρου για το Γραμματικό».

Στα λάθη που προκάλεσαν «κοινωνικές εντάσεις και αδιέξοδα», όπως σημειώνει, ο κ. Σγουρός προσμετρά τη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης, «χωρίς διάλογο, συνεννόηση και διαβούλευση, για το θέμα της δοκιμαστικής λειτουργίας του έργου υπήρξε εσφαλμένη πολιτικά, μη νόμιμη και αντιδημοκρατική».

Επίσης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της διοίκησης της Περιφέρειας περί διεξαγωγής ελέγχου στο έργο, υπενθυμίζει ότι η σχετική σύμβαση υπεγράφη επί Νέας Δημοκρατίας και αμφισβητεί τον έλεγχο προς τους «ομογάλακτούς του», ενώ για την κλήση εισαγγελέων, ο κ. Σγουρός σημειώνει ότι «είναι προφανές ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να μετριαστούν οι αντιδράσεις που ήδη εκδηλώθηκαν, με την ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνα».

Τέλος, δηλώνει ότι η παράταξή του προτίθεται να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων στο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων της Αττικής, «αρκεί να υπάρξει έντιμος, ουσιαστικός διάλογος και καθαρές κουβέντες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr