«Το δημογραφικό πρόβλημα δε λύνεται μόνο με απλές επιδοματικές πολιτικές, αλλά απαιτείται ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα».

Αυτό υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε ομιλία που πραγματοποίησε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τομέας Ισότητας Φύλων της Ένωσης Περιφερειών και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας με Θέμα “Το Δημογραφικό Ζήτημα και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στη στήριξη της Οικογένειας και της Κοινωνίας».

Ομιλίες απεύθυναν επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, ο Α Αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας Δ. Σταμούλης μεταφέροντας το χαιρετισμό του Προέδρου Β. Θεοτοκάτου, η Γεν.Γραμματέας Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ινές-Δήμητρα Αγγελή και η Περιφερειακή Σύμβουλος Βόρειου Τομέα .Επικεφαλής Γραφείου Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Φ.Βρύνα. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Γ. Αυτιάς.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η υπογεννητικότητα «λυγίζει» την Ελλάδα και εστίασε στο φαινόμενο του brain drain. «Πρόκειται για μία πληγή για τη χώρα μας, με κόστος οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό» σημείωσε και πρόσθεσε πως απαιτείται ένα νέο μίγμα ορθολογικής αντιμετώπισης της κατάστασης, για την αντιστροφή του κλίματος. «Θα επενδύσουμε σε στρατηγικές που θα συνδέονται κυρίως με ιδιωτικές επενδύσεις και ισχυρότερο αναπτυξιακό περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια Αττική μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα υπογράμμισε πως οι άξονες που θα βασιστεί η στρατηγική είναι οι εξής:
Συνεργασία με την εκάστοτε κυβέρνηση και διεκδίκηση για εκτέλεση με πόρους του Κεντρικού Κράτους μεγάλων έργων και παρεμβάσεων
Σύνδεση του προγράμματος έργων της Περιφέρειας,  με τα έργα που εκτελεί το Κράτος, ώστε να λειτουργούν πολλαπλασιαστικά για την Αττική και τους πολίτες.
Παροχή διευκολύνσεων και κινήτρων σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην Αττική.
Συνέργειες με τις δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας και επενδύσεις σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο θεματικός τουρισμός, η υγεία και ευεξία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός , ώστε να δημιουργηθούν 100.000 νέες θέσεις εργασίας.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση του προβλήματος και επικαλέστηκε συγκεκριμένες δράσεις όπως ο μηδενισμός των δημοτικών τελών για τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους, αλλά και η δημιουργία δομών όπως είναι οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί που προσφέρουν άριστες υπηρεσίες στους πολίτες.

«Η νομοθετική εξουσία πόσα χρόνια ακόμα θα αδρανεί;» διερωτήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και έκλεισε επισημαίνοντας «Από την πλευρά του κράτους ουσιαστικά, δεν έχουν γίνει τα βήματα που θα έπρεπε προς την αντιμετώπιση του ζητήματος. Για αυτό πρέπει να δράσουμε άμεσα. Δεν πρέπει να αφήσουμε την πατρίδα μας να ερημώσει. Δεν της αξίζει».