Παρουσιάστηκε στην γαλλική πρεσβεία ο τουριστικός οδηγός France.Fr 2019

20
Παρουσιάστηκε στη γαλλική πρεσβεία ο ανανεωμένος οδηγός France.Fr 2019 tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Η παρουσίαση από τον γαλλικό οργανισμό τουριστικής ανάπτυξης «Atout France» του περιοδικού «France.Fr», «ενός τέλειου και πλήρως ενημερωμένου οδηγού» με σκοπό την προσέλκυση τουριστών στη Γαλλία, ήταν το αντικείμενο της εκδήλωσης που έγινε χτες βράδυ, παρουσία του Γάλλου πρέσβη Κριστόφ Σαντεπί, φορέων του τουρισμού και δημοσιογράφων.

«Υπάρχουν περίπου 20.000 Γάλλοι που ζουν στην Ελλάδα και 35.000 Ελληνες που ζουν στη Γαλλία. Αυτοί οι δεσμοί αποτελούν το άλας της διμερούς μας σχέσης που είναι τόσο στενή όσο και παλιά», είπε ο κ. Σαντεπί κατά τον χαιρετισμό του, τονίζοντας ότι η Atout France βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα φροντίζοντας να καλλιεργηθούν αυτοί οι δεσμοί.

O διευθυντής της Atout France για την Ιταλία και την Ελλάδα Φρεντερίκ Μεγιέ μίλησε για το σημαντικό μερίδιο του 8,3% του ΑΕΠ που αντιπροσωπεύει ο τουρισμός στη γαλλική οικονομία τονίζοντας ότι το 2018 ήταν μια απίστευτη χρονιά για τον τουρισμό διεθνώς και ιδιαίτερα για τη Γαλλία όπου υποδεχθήκαμε 89.400.000 επισκέπτες – αύξηση 3% – καθιστώντας τη Γαλλία τον πρώτο διεθνή προορισμό.

Ο κ. Μεγιέ αναφέρθηκε επίσης στον σημαντικό ρόλο που παίζει η Air France στην προσβασιμότητα Ελλάδας-Γαλλίας με 120 απ ευθείας πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση. Το εξώφυλλο του France.Fr «μεταφέρει τον αναγνώστη σε ένα μαγικό τοπίο της Κοιλάδας του Λίγηρα, με σαφή αναφορά στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι», ο οποίος έζησε εκεί τα τελευταία χρόνια της ζωής του.