Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα η κεντρική ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανου Γκίκα, στην κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ». Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό καθώς και η παρουσία του πρώην Υπουργού, Τομεάρχου Άμυνας του κόμματος και υποψήφιου Βουλευτή Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια.

Την ομιλία παρακολούθησε μεγάλος αριθμός Κερκυραίων ετεροδημοτών, ενώ το παρόν έδωσαν πολλοί Πρόεδροι και εκπρόσωποι Κερκυραϊκών Πολιτιστικών Συλλόγων που εδρεύουν στην Πρωτεύουσα και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μεταξύ των οποίων πρ. Αρχηγοί Όπλων, Ανώτατοι Αξιωματικοί, κλπ.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Σαμαράς τόνισε πως στις 26 Μαΐου 2019 ο Ελληνικό λαός «έδειξε την πόρτα» στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στις 7 Ιουλίου «θα ψηφίσει για να ανοίξει η πόρτα της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης και κυρίως η πόρτα της αξιοπρέπειας».

tomanifesto.gr tomanifesto manifesto.gr tomanifestoΠαρουσία Αντώνη Σαμαρά η κεντρική ομιλία Στέφανου Γκίκα

Ο πρώην Πρωθυπουργός αναφερόμενος στον Στέφανο Γκίκα, επεσήμανε ότι «αγωνίζεται πάντα με αξιοπρέπεια» και σημείωσε: «Ο Στέφανος λέει πάντα τα σημαντικά. Ό,τι λέει είναι το ακριβές και αποτελεί λύση για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα». Κλείνοντας την ομιλία του είπε χαρακτηριστικά: «το μεγαλύτερο καλό για την Πατρίδα που λέγεται Κέρκυρα είναι να βγάλετε τον Στέφανο Γκίκα παντοδύναμο για να παλέψει με λίγα λόγια αλλά με έργα…».

Από την πλευρά του ο Στέφανος Γκίκας, αναφέρθηκε στην ομιλία του σε μία σειρά εθνικών αλλά και τοπικών ζητημάτων. Σημείωσε πως το 2015 ο κ. Τσίπρας βασιζόμενος σε ψεύτικες υποσχέσεις «μάγεψε» τον κόσμο, προκάλεσε όμως σοβαρά προβλήματα στη Χώρα. Μεταξύ άλλων «υποθήκευσε την Χώρα για 99 χρόνια, φέρνοντας το Υπερταμείο, το οποίο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά δεν είχε αποδεχτεί, «πούλησε» την Μακεδονία με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και δημιούργησε μία σειρά δύσκολων καταστάσεων στα εθνικά ζητήματα, τα οποία θα κληθεί να διαχειριστεί η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.» Ως παράδειγμα ανέφερε την εν κρυπτώ διαπραγμάτευση που πραγματοποιείται εδώ και ένα χρόνο μεταξύ της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της Αλβανίας για την επαναχάραξη της ΑΟΖ στα Διαπόντια Νησιά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, η Ελλάδα με την νέα χάραξη χάνει το 9% της ΑΟΖ, πράγμα που η Νέα Δημοκρατία έχει επισήμως δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε να επιτρέψει.

Μιλώντας για την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Γκίκας δεν απέκλεισε ένα ατύχημα το οποίο θα μπορεί να εξελιχθεί σε κρίση, ωστόσο σημείωσε πως δεν συμφέρει την Τουρκία η περαιτέρω κλιμάκωση. Εκτίμησε ωστόσο, πως υπάρχει η πιθανότητα η Τουρκία να μην δρα μόνη της. «Η πιθανή αξιοποίηση των κοιτασμάτων της νοτιοανατολικής Μεσογείου βάζει ένα τέλος στην ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία, με ότι αυτό συνεπάγεται» πρόσθεσε.

Ο κ. Γκίκας διαπίστωσε, πως μετά από την τριπλή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα σε εθνικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο τα έτη 2014 και 2015, «η εικόνα της Κέρκυρας σήμερα είναι η χειρότερη όλων των εποχών». Υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε δρομολογήσει την διαχείριση των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ και ότι υπήρχε έτοιμη μελέτη για την Κέρκυρα, η οποία απορρίφθηκε τελικά από την απερχόμενη δημοτική αρχή, με τα γνωστά σε όλους καταστροφικά αποτελέσματα. Σημείωσε, ότι σε συνεργασία με την νέα τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού θα δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την δημιουργία του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο Στέφανος Γκίκας έκανε ειδική αναφορά στον Τουρισμό, ο οποίος σχετίζεται άμεσα την οικονομία του νησιού, λέγοντας πως «η επιβολή 22 φόρων έκανε τον Ελληνικό τουρισμό ένα μη ανταγωνιστικό προϊόν». Παρουσίασε αποσπάσματα του οικονομικού και φορολογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία θα έχουν επίδραση και στον τουρισμό και θα του δώσουν «σημαντικές τονωτικές ενέσεις». Τόνισε επιπλέον την ανάγκη διευκόλυνσης των επενδύσεων για την αναβάθμιση τουριστικών επιχειρήσεων και ξενοδοχειακών μονάδων, οι οποίες θα αναβαθμίσουν και το Κερκυραϊκό τουριστικό προϊόν. Κατ’ επέκταση θα δημιουργηθούν περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας.

Ο υποψήφιος Βουλευτής αναφέρθηκε επιπλέον στο «Αναπτυξιακό Συνέδριο ΙΟΝΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» που πραγματοποιήθηκε πέρσι στην Κέρκυρα, παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Γκίκας δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων, να εργαστεί για την υλοποίηση δύο προτάσεων που κατατέθηκαν στο Συνέδριο. Συγκεκριμένα, μίλησε για την μετατροπή του λιμένα Κέρκυρας σε Home Port για τις κρουαζιέρες. Αυτό θα αυξήσει σημαντικά την τουριστική κίνηση στην Κέρκυρα και κατ’ επέκταση, τα έσοδα που απορρέουν από αυτήν. Επίσης, θα πρέπει να ολοκληρωθεί το master plan για τον λιμένα Κέρκυρας με την δημιουργία μίας νέας μαρίνας. Η δεύτερη πρόταση, η οποία βρήκε σύμφωνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετίζεται με τον Πολιτισμό. Πρόκειται για την αξιοποίηση του ερειπωμένου κτιρίου του πρ. Βρετανικού Νοσοκομείου στο Παλιό Φρούριο και την δημιουργία ενός πολυχώρου Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Πολιτισμού, όπου θα διοργανώνονται Κερκυραϊκά και διεθνή πολιτιστικά δρώμενα.

Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε επιπλέον στην ανάγκη διαχείρισης και αξιοποίησης των «ορφανών» λιμένων σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Τα λιμάνια μπορούν να αξιοποιηθούν για τουριστικούς, εμπορικούς και αλιευτικούς σκοπούς και να συμβάλλουν κατά αυτό τον τρόπο σημαντικά στην ανάπτυξη των γύρω περιοχών.

Αναφερόμενος και στην γεωπολιτική σημασία των Διαποντίων Νήσων, τα οποία όπως είπε «αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα πληθυσμιακής συρρίκνωσης», επανέλαβε την μεγάλη ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου λιμένα στην Βόρεια Κέρκυρα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Στέφανος Γκίκας κάλεσε τους παρευρισκόμενους ετεροδημότες να δώσουν μαζί με όλους τους φίλους και συγγενείς τους στην Κέρκυρα τον αγώνα ώστε: «να περάσουμε το μήνυμα μιας ισχυρής και αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός, πως ο αγώνας δεν έχει ακόμη τελειώσει και για αυτό θα πρέπει «όλοι μαζί να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να επιτύχουμε τον στόχο μας.»