Παρατείνεται η έκθεση «Η Ιαπωνία και το Βιβλίο»

29

Παρατείνεται έως την Κυριακή 9 Ιουνίου, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού, η έκθεση «Η Ιαπωνία και το Βιβλίο» στην Πινακοθήκη δήμου Αθηναίων.

Στην έκθεση, με είσοδο ελεύθερη παρουσιάζονται έργα από τις σημαντικότερες συλλογές ιαπωνικής τέχνης του Μουσείου Ασιατικών Τεχνών της Κέρκυρας. Εξήντα οκτώ έργα του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης, πρωτότυπες έγχρωμες ξυλογραφίες των μεγάλων εκπροσώπων του Ukiyo-e, που αποτέλεσε, στην τέχνη του 18ου και 19ου αιώνα, αναφορά φιλοσοφίας ως προς την αέναη ρευστότητα του γήινου κόσμου του σημαντικότερου ιστορικά καλλιτεχνικού ρεύματος της Ιαπωνίας, με προεξέχουσα βαρύτητα στο εικαστικό έργο του θρυλικού Katsushika Hokusai (1760-1849), «πατέρα» των σημερινών manga.

Τα έργα των εκπροσώπων της ιαπωνικής σχολής Ukiyo-e, προέρχονται από τη Συλλογή Γρηγορίου Μάνου, ο οποίος ίδρυσε το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, το 1928. Η συλλογή, που συγκροτήθηκε μεταξύ Βιέννης και Παρισιού, στα τέλη του 19ου αιώνα, είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο σε πλούτο, ποιότητα και αριθμό.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη: 10:00 – 21:00, Τετάρτη – Σάββατο 10:00 – 19:00, Κυριακή 10:00 – 16:00.