Παπαγγελικά τσιριμπίμ τσιριμπόμ

258
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν τον λυπάμαι τον κ. Παπαγγελόπουλο όπως και δεν λυπάμαι τους… συντρόφους του χειροκροτητές στο ΣΥΡΙΖΑ -θα τρίζουν το κόκαλα των αγωνιστών της αριστεράς- ούτε τους διαχρονικούς φίλους του στη Νέα Δημοκρατία, με τους οποίους διατηρεί ακόμη και σήμερα στενές σχέσεις. Αρκετοί εξ αυτών αποτελούν παπαγαλάκια του Τσίπρα.

Και δεν τον λυπάμαι διότι παρά τις σοβαρές κατηγορίες που τον βαραίνουν, συνεχίζει να είναι προκλητικός, είρων, αλλά και αναιδής. Μέχρι τα στρατοδικεία της χούντας και τους ναζί επικαλέστηκε προκειμένου να εμφανισθεί ως αγωνιστής της δημοκρατίας και του δικαίου.

Α, ξέχασα να αναφέρω ότι για τον… αγωνιστή Παπαγγελόπουλο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ… είναι «καλοί άνθρωποι». Έτσι είπε ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ (ΚΥΠ) και μόνιμος αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να δείξει ότι από… καλοσύνη δεν μπουζούριασαν τους 10 πολιτικούς.

Γιατί αν ήταν κακοί άνθρωποι, όπως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, θα άκουγαν τον «σκληρό» της παρέας και θα έστελναν στη μπουζού τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Άδωνι και τους άλλους. Είναι, όμως, «καλοί άνθρωποι» κι έτσι άφησαν ανεπηρέαστη τη δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της.

Δεν είπε όμως ότι οι εισαγγελείς δεν βρήκαν στοιχεία και αποδείξεις, δεν είπε ότι οι καταθέσεις των ψευδομαρτύρων δημοσίου συμφέροντος ήταν κατασκευασμένες, δεν είπε ότι αν υπήρχαν αποδείξεις οι «καλοί άνθρωποι» του ΣΥΡΙΖΑ θα είχαν υιοθετήσει την «γραμμή» Πολάκη.

Είπε, όμως, ότι το σκάνδαλο της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας είναι πολιτικό! Ξέχασε ότι ο ίδιος στη βουλή πριν από μερικούς μήνες είχε πάρει αποστάσεις από προηγούμενη δήλωσή του, λέγοντας ότι ποτέ ο ίδιος δεν είχε πει ότι στο σκάνδαλο εμπλέκονται πολιτικοί! Όμορφος κόσμος ηθικός παπαγγελικά πλασμένος.

Πνεύμα και ηθική, αλλά και τσιριμπίμ, τσιριμπόμ. Κάποτε ο Ρούζβλετ όταν ρωτήθηκε για τον Μπατίστα, τον δικτάτορα της Κούβα, είχε πει: «είναι κάθαρμα, αλλά είναι δικό μας κάθαρμα». Αναρωτιέστε τι σχέση έχει αυτό με την ομιλία του κ. Παπαγγελόπουλου στη βουλή; Έχουν απάντηση οι παλαμάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ;

Ηθικό Δίδαγμα: Κάποιες κυβερνήσεις αφήνουν το σημάδι τους στην ιστορία. Κάποιες άλλες αφήνουν πίσω τους λεκέδες. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, αφήνει ένα μολυσμένο πολιτικό περιβάλλον. Όσο για τον κ. Παπαγγελόπουλο να του θυμίσω μια φράση του Μιραμπώ: «Υπάρχει κάποιος χειρότερος από το δήμιο. Είναι ο βοηθός του».

Στο Ειδικό Δικαστήριο ελπίζουμε να μάθουμε ποιος ήταν ο «δήμιος» και ποιος ήταν ο «βοηθός» του. Γιατί λέμε και καμιά… μλκ για να περνάει η ώρα, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει σοβαρός άνθρωπος σ’ αυτή τη χώρα που πιστεύει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος σχεδίασε και υλοποίησε τη σκευωρία.

Easy Writer

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr