Παντού κρύβεται ο Καλογρίτσας…

256

Πέρασε απαρατήρητο ως γεγονός, αλλά είναι το άτιμο το Facebook, αυτός ο σύγχρονος ρουφιάνος, που δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο τέως πρωθυπουργός, ο Αλέξης, μετά της συμβίας του, πέρασε ολιγοήμερες διακοπές στη Νάξο. Και εν συνεχεία πήρε – λέει – μια «λάντζα» (καΐκι ήταν, αλλά, τέλος πάντων, προφανώς το «λάντζα» προβλήθηκε για να δείξει ότι από τις κοτεράτες διακοπές στο σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου, τώρα έπεσε στα χαμηλά το παλικάρι…) και πετάχτηκε απέναντι στο (Πάνω) Κουφονήσι. Εκεί τον περίμεναν ο Μάκης Μπαλαούρος και κάτι «σύντροφοι», κατά τον Μάκη, κι ύστερα όλοι μαζί έφαγαν σε ένα ταβερνείο στην περιοχή Πορί. Ωραία ως εδώ; Ωραία και καλά και πρόβλημα κανένα. Αλλά μεταξύ των «συντρόφων» που περιδρόμιασαν μαζί του στο Πορί ήταν και ο κ. Αθανάσιος Τσάδαρης του Χρήστου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος της «αμαρτωλής» Τράπεζας Αττικής!
Ο «σύντροφος» Τσάδαρης, του οποίου ο Μάκης Μπαλαούρος απέφυγε επιμελώς να καταγράψει την ιδιότητα, είναι εξ εκείνων που γνωρίζουν επακριβώς τις δανειοδοτήσεις Καλογρίτσα από την Τράπεζα, ποιος τις εισηγούνταν και ποιος τις ενέκρινε. Και ασφαλώς θα συνεισφέρει -θέλω να πιστεύω-πολλά στην επικείμενη ανάκριση περί των δανειοδοτήσεων αυτών, όπως και για τα 3 εκατ. του ομίλου CCC της οικογένειας Χούρι που κατατέθηκαν για λογαριασμό του Καλογρίτσα στην Τράπεζα, προκειμένου να λάβει την εγγυητική και να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις άδειες.
Υποθέτω ότι η ερώτηση αν ο Τσίπρας με τον κ. Τσάδαρη γνωρίζονταν από παλιά θα θεωρηθεί παντελώς άκυρη, εξού και δεν τη θέτω καν. Θα ρωτήσω όμως, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περιμένω και απάντηση (ποιος να απαντήσει…), αν στη διάρκεια του γεύματος, κατά το οποίο όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο Μπαλαούρος είχαν «συνοδεία τσίπουρου, χαλαρές-χαρούμενες συζητήσεις…», αναφέρθηκε και το όνομα Καλογρίτσας…
Είτε εκεί είτε στη Νάξο όμως, ο Καλογρίτσας ήταν πανταχού παρών, ωσεί παρών για την ακρίβεια. Διότι πού έμεινε (κοιμήθηκε…) ο πρόεδρος Αλέξης κατά την παραμονή του στο νησί; Στο σπίτι-έκτρωμα του καθηγητή Γιάννη Πρωτονοτάριου στην περιοχή Μουτσούνα του νησιού. Ποιος είναι ο καθηγητής Πρωτονοτάριος; Ο καθηγητής του ΕΜΠ, ο οποίος ως μέλος της τριμελούς ανώτατης επιτροπής δανειοδοτήσεων της Τράπεζας Αττικής, από κοινού με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο Αντωνόπουλο και το στέλεχος της Τράπεζας Περτσινίδη, ενέκρινε στις 29/6/2016 τη δανειοδότηση του Χρήστου Καλογρίτσα άνευ ουδεμίας εγγύησης, δάνεια 15 εκατ. ευρώ, τα οποία ο Καλογρίτσας δαπάνησε για την πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών από φόρους και πρόστιμα (5,5 εκατ.) και άλλα 8 εκατ. τα άφησε μετοχικό κεφάλαιο για την εταιρεία με την οποία μετείχε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο φιλοξενών τον τέως πρωθυπουργό Πρωτονοτάριος ουδέποτε ελέγχθηκε για την πράξη αυτή που ζημίωσε την Τράπεζα, όπως δεν ελέγχθηκε και για καμία άλλη σκανδαλώδη δανειοδότηση την οποία πραγματοποίησε η Αττικής έπειτα από άνωθεν (Μαξίμου) εντολές. Λογικό. Αν σε ονομάζουν «μέντορα» του απελθόντος πρωθυπουργού, ποιος να σε ελέγξει;
(Αλλά μια απορία την έχω: Είναι δυνατόν καθηγητής του ΕΜΠ να έχει οικοδομήσει αυτό το έκτρωμα – το έχω δει με τα μάτια μου – ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα; Δεν είναι ντροπή; Και για τον ίδιο και για τις Αρχές του νησιού που το επέτρεψαν;)
*Του Γιώργου Παπαχρήστου από τη στήλη Στίγμα στα Νέα

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr