Πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis

866
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis
Φωτό αρχείου

Οι «λεονταρισμοί» και η «πολάκειος μαγκιά» άρχισαν να υποχωρούν ατάκτως, όταν στην Κουμουνδούρου συνειδητοποίησαν, ότι ο Κ. Μητσοτάκης με τον θεσμικό χειρισμό του και την ευφυή κίνηση του, δεν εξέδωσε απαλλακτικό βούλευμα για κανέναν. Απλώς εξουδετέρωσε την κινδυνολογία του ΣΥΡΙΖΑ περί «ρεβανσιστικής δεξιάς» και «πολιτικών διώξεων». Οι «γενναίοι της πλατείας» κατάλαβαν με καθυστέρηση, ότι δεν υπήρξε καμία προκαταβολική «αθώωση» κανενός, επειδή το αρχικό αντικείμενο της προανακριτικής θα είναι ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Γράφει ο ΦΟΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ προϊόντος του χρόνου και με την συνδρομή της αφέλειας(;) στελεχών του, όπως η Θ. Φωτίου, η οποία δήλωσε αποστομωτικά, «μα είναι δυνατόν να έκανε κάτι ο Παπαγγελόπουλος χωρίς να το ξέρει ο Τσίπρας;» άρχισαν να την «ζώνουν τα φίδια». Και μάλλον δικαίως, γιατί οι πληροφορίες για το περιεχόμενο και των νέων καταθέσεων (μέρος της δικογραφίας), που θα διαβιβαστούν στην βουλή παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ο ΣΥΡΙΖΑ πίστεψε, ότι και η ΝΔ θα έκανε το θεσμικό και πολιτικό ατόπημα που έκανε ο ίδιος. Ο οποίος συγκρότησε προανακριτική επιτροπή, η οποία όπως είχε προαποφασίσει, θα επέστρεφε την δικογραφία στην δικαιοσύνη, προκειμένου τα δέκα πολιτικά πρόσωπα να παραμείνουν κρεμασμένα στα μανταλάκια και ο ίδιος, να συνεχίζει-με την συνδρομή του Ρασπούτιν και των «παιδιών» του στη δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ-να κάνει «παιχνίδι».
Η ΝΔ όμως, που προς το τέλος της εβδομάδος (μάλλον την Πέμπτη) θα καταθέσει την πρόταση της για την συγκρότηση της προανακριτικής, δεν έχει προαποφασίσει την αναπομπή της δικογραφίας στην Δικαιοσύνη. Αντιθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πρόθεση η προανακριτική να λειτουργήσει. Δηλαδή να καλέσει μάρτυρες κι ενδεχομένως να ασκήσει και τα εισαγγελικά δικαιώματα που της δίνει ο νόμος, όπως π.χ. το άνοιγμα τηλεφώνων και λογαριασμών. Αυτό σημαίνει-κι έχει δηλωθεί ρητώς από κυβερνητικά στελέχη-ότι αν προκύψουν αδιάσειστα στοιχεία, τότε μπορεί να διευρυνθεί το κατηγορητήριο και ως προς τα αδικήματα και ως προς τα πρόσωπα.
ΚΑΤΙ που δεν θεωρείται απίθανο, δεδομένων, ότι οι «κουκουλοφόροι μάρτυρες» είναι εξαιρετικά ευάλωτοι χωρίς την προστασία του Ρασπούτιν, αλλά και η ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ εισαγγελικών λειτουργών, οι οποίοι μάλιστα έχουν ιδία αντίληψη των πραγμάτων, λόγω της προσωπικής συμμετοχή τους στην υπόθεση, θεωρείται πιθανόν να εισφέρει νέα σημαντικά στοιχεία.
ΑΥΤΗ η εξέλιξη των πραγμάτων προκαλεί πανικό στον ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του οποίου ασφαλώς γνωρίζει τι έχει συμβεί. Κι ενδεχομένως φοβάται την ενδεχόμενη αποκάλυψη και την στοιχειοθέτηση τους. Και δικαίως, όπως φαίνεται.
ΟΜΩΣ δεν μπορεί να μην…θαυμάσει κανείς, την πολιτική επιπολαιότητα και τον θυμικό τρόπο, με τον οποίο συνεχίζει να λειτουργεί η Κουμουνδούρου, μετά και τον 4πλό εκλογικό κόλαφο που δέχθηκε. Κι έτσι τώρα, ουσιαστικά ψάχνουν «νέα γραμμή»…

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr