Ριζότο χωρίς συχνό ανακάτεμα μην κολλήσει, χωρίς να είσαι συνεχώς από πάνω του, πεντανόστιμο και έτοιμο σε 45′.

Υλικά

4-6 μερίδες
  1. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  2. 1-2 σκελίδες σκόρδο
  3. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  4. 1 πακέτο (500 γρ.) Μανιτάρια σε φέτες (Εγώ εδώ έβαλα πλευρώτους)
  5. 2 κύβους λαχανικών (χωρίς αυτούς δεν θα είναι το ίδιο νόστιμο)
  6. 6 φλ. βραστό νερό στο οποίο διαλύουμε τους κύβους
  7. 1,5 φλ. (300 γρ.) Ρύζι για Ριζότο (arborio,carnaroli,καρολίνα*)
  8. 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  9. Αλάτι, πιπέρι
  10. Παρμεζάνα για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να ξανθίνει.

  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να αποβάλουν και απορροφήσουν τα υγρά τους.

  3. Αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε το ρύζι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε λίγο μαζί με τα μανιτάρια.

  4. Προσθέτουμε 3 φλ. από το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό (Με maximum το 3 το βάζω στο 1,5), βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράζει για 20 λεπτά, έως ότου απορροφηθεί όλος ο ζωμός.

  5. Αφού απορροφηθεί ο ζωμός προσθέτουμε 1,5 φλ. ζωμό ακόμα ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ακόμα.

  6. Μετά από περίπου 10 λεπτά θα έχει απορροφήσει και πάλι τον ζωμό προσθέτουμε άλλο 1,5 φλ ζωμό ανακατεύουμε καλά κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για τα τελευταία 5-10 λεπτά.

  7. Εάν θέλετε ζουμερό το ριζότο προσέχετε να το κατεβάσετε από την φωτιά όταν δεν έχει απορροφήσει όλο τον ζωμό, εμείς το προτιμούμε πιο στεγνό “να κολλάει στο πιάτο” οπότε το αφήνω να απορροφήσει όλα τα υγρά. Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε πασπαλίζουμε με τυρί (προαιρετικά) και σερβίρουμε.

    Πηγή: cookpad.com

    Διαβάστε περισσότερα: