Πανελλαδικές με ύλη μέχρι τον Μάρτιο

14
Pixabay

Σε προσαρμογή της ύλης των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων φαίνεται να προχωρά το υπουργείο Παιδείας, καθώς παραμένει άγνωστο ακόμα εάν και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Οι υποψήφιοι αναμένεται να εξεταστούν στην ύλη που διδάχθηκε μέχρι τις 11 Μαρτίου, οπότε και άρχισε η εφαρμογή των μέτρων αναστολής λειτουργίας των σχολείων.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας αναμένονται πιθανότατα και εντός τις ημέρας. Εκτιμάται ότι η πλειονότητα των σχολείων έχουν καλύψει τον ίδιο όγκο ύλης. Πιθανή υστέρηση σε σχέση με τη γενική εικόνα ενδέχεται να υπήρξε σε σχολεία στα οποία μαθήματα της Γ’ Λυκείου έχουν ανατεθεί και διδάσκονται από αναπληρωτές, καθώς κάποιοι τοποθετήθηκλαν ή προσλήφθηκαν με καθυστέρηση.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρμόδιοι επιστήμονες θα αποφασίσουν για το εάν και πότε θα λειτουργήσουν ξανά τα σχολεία. Ενώ ανάλογα με τα μέτρα που θα ορίσει το ιατρικό επιτελείο, θα οριστεί ο χρόνος – μέσα Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου- καθώς και ο τρόπος υλοποίησης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Τέλος, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής μελετά τα σενάρια για την αναπλήρωση της ύλης και την ολοκλήρωση του σχολικού έτους και στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, στο Γυμνάσιο και το Δημοτικό. Και αν ισχύσει τελικά η πρόταση του Ηλία Μόσιαλου για λήξη του σχολικού έτους για τις τάξεις πλην της Γ’Λυκείου, θα πρέπει να καθοριστεί ο τρόπος αναπλήρωσης των χαμένων μαθημάτων

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr